Skepta trekker tilbake coverart etter spekuleringer om Holocaust-referanse

Den britiske rapperen har bedt om unnskyldning og har tatt ned bildet til singelen Gas Me Up (Diligent).

Bildet av bakhodene til en rekke skinheads med tittelen «Gas Me Up» tatovert på én av hodeskallene, har vekket omfattende kritikk.

Den britiske rapperen Skepta har bedt om unnskyldning for artworken til sin kommende singel, Gas Me Up (Diligent), etter å ha møtt voldsom backlash for sine åpenbare assosiasjoner til Holocaust.

LES OGSÅ: Hva skal vi med moral i samtidas arbeiderskildringer? 

Slik så det opprinnelige coverarten til singelen ut. Dette er nå tatt ned.

Bildet er av kunstneren Gabriel Moses og ble lagt ut på Skeptas Instagram mandag 8. januar, men ble raskt fjernet.

På bildet vises en gruppe menn bakfra, med barberte hoder, iført matchende hettegensere/uniformer, og der ordene «Gas Me Up» står tatovert på et av bakhodene.

Nylig la rapperen ut en melding på sin Instagram story og Twitter der han beklaget, og uttalte at det ikke var hans intensjon for singel-coveret og det kommende albumet som er inspirert av og handler om «foreldrene mine som kom til Storbritannia på 80-tallet, skinheads og fotball-kultur».

Skepta bedyret at det aldri var meningen å støte noen eller referere til Holocaust: «Jeg lover dere at det overhodet ikke var målet vårt med coverarten, så jeg har fjernet det og jeg lover å være mer oppmerksom fremover».

Musikknettstedet Billboard snakket med en talsperson for Anti-Defamation League, som kobler albumcoveret med økt historieløshet, særlig blant yngre generasjoner: «I en tid hvor Holocaust-fornektelse øker, og historie-kunnskapen om folkemordet på det jødiske folk blir stadig dårligere, spesielt blant unge mennesker, er dypt urovekkende å se Holocaust bli trivialisert på denne måten».

LES OGSÅ: Musikken som tente oss i 2023

Skepta skriver blant annet på Twitter at: «Jeg kan se hvordan artworken uten kontekst kan oppfattes støtende, spesielt i en tid som denne, men igjen var det ikke min intensjon. Men etter å ha tenkt litt, føler jeg ikke at jeg kan fortsette å være artisten dere alle kjenner og elsker hvis det jeg lager er «policed». Jeg må legge opp hvis jeg ikke kan uttrykke meg kunstnerisk på den måten jeg ser det. Så for å hjelpe dere med kontekst, her er noen bilder fra moodboardet vårt over 1980-tallets britiske historie til det kommende albumet mitt Knife & Fork

LES OGSÅ: Når jussen forveksler fiksjon med sannhet, gjør man ikke akkurat det samme som man beskylder voldsdømte rappere og kunstnere for?

Skeptas moodboard. Skjermdump: Twitter

Singelen Gas Me Up (DIiligent) kommer ut 26. januar som planlagt.

LES OGSÅ: Skildrer okkupasjonens grusomheter: – Musikk handler ikke bare om å ha det gøy

@tbatba.no

De beste platene vi hørte på og sporene som gikk på repeat gjennom 2023. Les mer 👉 @tbatba.no #bestmusikk2023 #åretsmusikk

♬ Bubble – Official Sound Studio
@tbatba.no

«Cillian Murphy, I’ve been watching your face.» Minneverdige og smått stalker-aktige øyeblikk fra årets Golden Globes-utdeling. #Goldenglobes2024 #goldenglobes #film #kieranculkin #robertdowneyjr #ayoedebiri #willferrell #kristenwiig #ludwiggoransson #yorgoslanthimos #jenniferlawrence

♬ original sound – TBATBA.NO
Del dette

1 thought on “Skepta trekker tilbake coverart etter spekuleringer om Holocaust-referanse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA