Kids in Crime-regissør Kenneth Karlstad om moral, estetikk og fitte

Regissør Kenneth Karlstad gjester podcasten Hver gang vi rantes.

Hver gang vi rantes: Kids in Crime-regissør Kenneth Karlstad ranter om hva han mener er problemet med moraliseringen i kulturen, og seriene som inspirerte ham. Men også machokultur, tribal tattos og stygge ting som hører arbeiderklassen til.

Podcastepisoden finner du nederst i saken
*

– Jeg sier ikke at serien er blotta for moral, ikke i det hele tatt, sier regissøren Kenneth Karlstad i podcasten Hver gang vi rantes.

Det tok ikke lang tid etter tv-seriedebuten Kids in Crime på TV2, før regissøren mottok Nordisk Film & TV Fond-pris for beste manus, for serien basert på egen ungdomstid i Sarpsborg i 2001.

Karlstad gikk byggfag på videregående, og har dessuten en tribal-tatovering fra den tida – som han har hatt et ambivalent forhold til, og da særlig en periode mens han gikk på den private hipsterskolen Westerdals.

Flaks at Y2K-estetikken skulle komme på moten igjen.

LES OGSÅ: Kids in Crime: Endelig en rå og rett frem oppvekstskildring fra 00-tallet som ikke skjønnmaler noe som helst

LES OGSÅ: Euphoria S2: Fortsetter å utfordre den konforme titteren

Her er forresten noen fotos fra opptakene av serien:

Et idyllisk hjem, i hvert fall for nå. Foto: Kenneth Karlstad
Jakob Oftebro t.v og Kenneth Karlstad med to biker-jenser. Foto: Martin Øvrevik

I denne episoden av Hver gang vi rantes snakker vi med Karlstad om hans gritty stil, som ofte preges av utagerende menn i baris, om moral og problemet med «overmoraliseringa» i kulturen.

Vi snakker også om regissørens inspirasjonskilder, deriblant Euphoria, Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, Exit, og Rocky.

Hør hele podcastepisoden her:

LES OGSÅ: Hva skal vi med moral i samtidas arbeiderskildringer?

LES OGSÅ: Exit, et dukkehjem

Hver gang vi rantes er en produksjon av og med Ida Madsen Hestman. Send inn tips til gjester og andre tilbakemeldinger til: redaksjon@tbatba.no.

Del dette
Kulturplattformen TBA