Will Ferrells dokumentar med transvenninne Harper Steele kjøpt av Netflix

Will Ferrell og manusforfatter Harper Steele jobbet tett med SNL. Nå har de laget dokumentaren Will and Harper. Foto: Netflix/ Sundance Institute

Will & Harper er en dokumentarisk roadmovie om vennskap og livet som transperson i dagens USA.

Da Will Ferrell fikk vite at hans nære venn kom ut som transkvinne, la de to ut på en lang biltur for å bearbeide den nye fasen i deres vennskapsforhold.

Nå har dokumentaren blitt kjøpt opp av Netflix. Ifølge The Hollywood Reporter er det snakk om en deal på en åttesifret sum.

LES OGSÅ: Dream Scenario: Et betimelig innlegg i kulturkrig-debatten

LES OGSÅ: Forfattere sensurert fra den spekulative fiksjonens egen Oscar-utdeling

Da Harper Steele kom ut som transkvinne dro hun og vennen Will Ferrell på roadtrip for å dykke dypere i sitt vennskap og om livet som transperson i USA i dag. Resultatet ble dokumentaren Will & Harper som nå er solgt til Netflix. Foto: Sundance Film Festival

Fra SNL til roadmovie

Komiker og skuespiller Will Ferrell møtte manusforfatter Harper Steele på Saturday Night Live for rundt 30 år siden, og Steele har skrevet flere av Ferrells mest ikoniske karakterer og linjer. Deres kreative partnerskap utviklet seg til et langt vennskap, og de to står blant annet også bak filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

Dokumentaren Will & Harper, er regissert av Josh Greenbaum, og følger de to vennene på deres roadtrip fra New York til Los Angeles. Her fordypes vennskapet, og de snakker om det å være transperson i dagens USA, mens de reiser gjennom det delte landskapet.

LES OGSÅ: Å dikte sannhet: Filmen Fritt fall tar strupetak på bruk av kunst som bevismidler i rettslokalet

PODCAST: Nikkers-adel og slett arbeidsmoral: Makta i et nøtteskall

Harper Steele og Will Ferrell hadde verdenspremiere på dokumentaren Will & Harper under Sundance International Film Festival. Foto: Sundance International Film Festival.

Borat-aktige stunts og pit stops på «the shittiest bars»

«Vi hadde 17 dager på veien, der vi kunne grave dypere i et vennskap som var bygget mye på humor, og der jeg kunne stille alle spørsmålene jeg hadde til min nære venn som var den første transpersonen jeg kjente», har Ferrell selv uttalt i et intervju med IndieWire.

Det blir flere stopp på veien, noe som blant annet inkluderer noen av landets minste småbyer, pit stops på «the shittiest bars», men også «the occasional “Borat”-style stunt» ifølge Variety. De to møter også på kjente venner som Tina Fey, Kristen Wiig og Seth Meyers.

Will & Harper hadde premiere under Sundance Film Festival, der filmen hadde sin premiere i januar tidligere i år, til rosende kritikker. Dato for Netflix-premiere eller kinopremiere er enda ikke satt.

LES OGSÅ: Hun skal spille den kontroversielle nøkkelrollen Abby i The Last of Us

LES OGSÅ: Vi snakket med kunstneren og regissøren bak kritikerroste Apolonia, Apolonia om det å vise sine mest sårbare sider – og hvordan det var å drikke te med Harvey Weinstein

@tbatba.no

Kunstneren Apolonia Sokol og regissør Lea Glob gir deg de tre mest stereotype kvinnerollene fra kunsthistorien. #apoloniasokol #leaglob

♬ original sound – TBATBA.NO

Følg oss på TiktokInstagram, BlueskyX og Fjasboka

Del dette

3 thoughts on “Will Ferrells dokumentar med transvenninne Harper Steele kjøpt av Netflix

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA