Hun skal spille den kontroversielle nøkkelrollen Abby i The Last of Us

Kaitlyn Dever slutter seg til rollebesetningen i andre sesong av den prisbelønte serien.

Det er nå kjent at Kaitlyn Dever slutter seg til rollebesetningen i seriens kommende andre sesong, sammen med Bella Ramsey (Ellie) og Pedro Pascal (Joel). Serien er basert på det populære videospillet med samme navn, utviklet av Naughty Dog.

Dever er kjent fra (den undervurderte!) filmen Booksmart av Olivia Wilde, og serier som Justified, No One Will Save You og som ung gruvearbeider i Dopesick.

Dever skal altså spille en av hovedkarakterene fra spillversjonen, nemlig Abigail «Abby» Anderson. Og trolig vil hun gjøre mer enn spillversjonens Abby. Vi får se.

Abby er en dyktig soldat, og beskrives av HBO som en med «en dyktig soldat hvis kompromissløse syn på verden blir utfordret når hun søker hevn for tapet av sine nærmeste.»

PODCAST: Nikkers-adel og slett arbeidsmoral: Makta i et nøtteskall

LES OGSÅ: Michael Keaton leverer i kaotisk serie om USAs opioid-epidemi

Foto: Cliff Watts/Netflix

Upopulær og kontroversiell

Karakteren Abby i spillversjonen har vært mye omtalt, først og fremst på grunn av valget med å gjøre henne til en hovedkarakter i del 2. Dette ble sett som kontroversielt blant spillere som hadde forventet å kontrollere Ellie (som i HBO-serien spilles av Bella Ramsey) gjennom mesteparten av spillet.

Ikke minst har de negative holdningene til det å innta Abbys perspektiv handlet om noen av Abbys handlinger – som vi ikke skal gå videre inn på her. (Det kan være smart å ikke google for mye om denne karakteren hvis man ikke har spilt spillet før.)

Flere spillnettsteder har ment at Abby har blitt urettferdig utskjelt av publikum som ikke har klart å forstå historiens budskap og undertekst.

LES OGSÅ: Serieversjonen av The Last of Us beriker universet med sterke skuespillerprestasjoner, samtidig som den inviterer inn nye potensielle gamere. Men kanskje det dristigste serien gjør, er å presentere kommunisme som et velfungerende alternativ.

Pedro Pascal som Joel og Bella Ramsey som Ellie i The Last of Us sesong 1. Foto: HBO Max

De negative holdningene fra spillere til karakteren Abby gikk så langt at skuespiller Laura Bailey som hadde stemmen til Abby mottok drapstrusler. Det ble så alvorlig at flere innflytelsesrike skikkelser fra rollebesetningen og studioet Naughty Dog måtte gå ut og fordømme truslene.

Stacey Henley i The Gamer skriver i en kommentar fra 2023 at gjennom å skifte perspektiv, ber spillet oss om å konfrontere egne følelser og motivasjoner for å spille, men konkluderer: «A lot of us weren’t up to the task».

Det har også vært hets og negative kommentarer rundt karakteren Abbys utseende i spillet for sin muskuløse kroppsbyggning.

For rolletolkningen av Abby, vant stemmeskuespiller Laura Bailey en rekke priser, blant annet under The Game Awards 2020 og fra den kjente spillsiden IGN.

@tbatba.no

«Cillian Murphy, I’ve been watching your face.» Minneverdige og smått stalker-aktige øyeblikk fra årets Golden Globes-utdeling. #Goldenglobes2024 #goldenglobes #film #kieranculkin #robertdowneyjr #ayoedebiri #willferrell #kristenwiig #ludwiggoransson #yorgoslanthimos #jenniferlawrence

♬ original sound – TBATBA.NO

«Suck it, Pedro!»

Første sesong av den kritikerroste serien ble fort et globalt fenomen og satte ny rekord som den mest sette serien noensinne på HBO Max i Norge.

Forrige uke var begge hovedrolleinnehaverne Pedro Pascal og Bella Ramsey nominert for beste mannlige og kvinnelige hovedrolle i en dramaserie, og serien var nominert i kategorien for beste dramaserie.

Og konkurransen var knallhard. Pascal ble bedt om å «suck it, Pedro!» av Kieran Culkin fra scenen, da Culkin stakk av med prisen for rollen som Roman Roy i Successions siste sesong.

Men både Pascal og Ramsey har sjanser igjen ved den siste Emmy-utdelingen som inkluderer priser for beste dramaserie og roller. Denne uka ble HBO-serien belønnet med hele åtte Emmy-priser – det er flere enn noen annen serie – inkludert en pris til norske Espen Nordahl og Storm Studios for beste VFX-effekter

Følg oss på TiktokInstagramTwitter og Fjasboka

Del dette

1 thought on “Hun skal spille den kontroversielle nøkkelrollen Abby i The Last of Us

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA