Universal boikotter Spellemann: «Undergraver artister»

Spellemanns pressevegg før annonseringen av de nominerte artistene forrige uke. Foto: Ida Madsen Hestman

I en pressemelding skriver plateselskapet Universal at musikkprisens nye samarbeidspartner TikTok «aktivt undergraver artister og den jobben de gjør».

Mandag kom Universal Norge med en pressemelding der de skriver at de boikotter årets Spellemannprisutdeling.

Begrunnelsen er Spellemanns nye samarbeidspartner, TikTok.

«Vi ønsker ikke være til stede på eventer sponset av aktører som aktivt undergraver artister og den jobben de gjør», heter det blant annet i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Jay-Z kritiserte Grammy Awards i sin takketale: – Når jeg blir nervøs forteller jeg sannheten

Skjermdump: Instagram

Fra før har Universal trukket hele sin musikkatalog fra TikTok etter at de ikke fant sammen om noen ny avtale i januar. Undergrunn er blant de norske artistene hos Universal som er nominert til Spellemann-priser.

LES OGSÅ: Musikken som tente oss i 2023

LES OGSÅ: Hugo Awards-lekkasjene: Når pengene styrer showet, kan selv seriøse aktører miste hodet

Brudd med NRK

Like i forkant av annonseringen av årets nominerte, kunne Spellemann annonsere i en pressemelding at prisutdelingen ikke lenger skal vises på NRK.

Prisutdelingen som i går av stabelen 4 april på Clarion Hotel the Hub i Oslo, vil i stedet strømmes via den ikke så veldig kulturinteresserte lokalavis-leverandøren Amedia og Nettavisen – og på TikTok.

Spellemann har dessuten fått med seg brusgiganten Pepsi som ny sponsor, en aktør som heller ikke er mest populær om dagen, da Pepsico investrer i okkuperte varer, og ble boikotta nylig, deriblant av ingen ringere enn SAS.

Boikottet av SAS: Det er ikke bare TikTok blant Spellemanns nye samarbeidspartnere som boikottes om dagen. Pepsi markerte tydelig sin tilstedeværelse da de nominerte ble annonsert på Carls forrige uke. Foto: Ida Madsen Hestman

Siden sin første utdeling i 1973 har den årlige prisutdelingen hatt status som Norges fremste musikkpris, og er eid og driftet av plateselskapsforeningen IFPI Norge og Fono, interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper.

TBA var tilstede da de nominerte til årets Spellemann-kategorier annonsert på Carls på Carl Berner i Oslo for å høre hva artistene selv tenker om prisens status, og den nylige skillsmissen for prisens langvarige ekteskap med NRK:

https://www.instagram.com/p/C38tFz-KxW1/

Følg oss på TiktokInstagramBlueskyX og Fjasboka

@tbatba.no

«Håndtering av udøde»-regissør Thea Hvistendahl om levende lik, boka vs filmen, Netflix-skepsis, og det å få terningkast én. Hør podcasten 👉 tbatba.no / @Hver Gang Vi Rantes der du hører podcast🍅

♬ original sound – TBATBA.NO
Del dette
TBA
Verified by MonsterInsights