Jay-Z kritiserte Grammy Awards i sin takketale: – Når jeg blir nervøs forteller jeg sannheten

Jay-Z holdt takketale som gikk mer over i en kommentar til Grammyy Awards over å ikke gjøre det han mente var «det rette», ovenfor rap-artister og kona Beyoncé. Skjermdump: Youtube

Rapikonet kritiserte blant annet akademiet for å aldri tildele Beyoncé pris for årets beste album.

Da Jay-Z mottok Dr. Dre Global Impact-prisen søndag kveld, satt ikke kritikken mot arrangøren selv akkurat langt inne.

Under takketalen la Shawn Corey Carter, aka Jay-Z ut om hvordan han alltid har ønsket at Grammyene skal eller burde anerkjenne artistene som påvirker kulturen mest.

«Hvor langt har vi kommet siden [Will] Smith, Fresh Prince, vant sin første Grammy i ’89 – og boikottet utdelinga, fordi det ikke ble sendt på TV? Og så dro de på et hotell for å se på Grammy Awards likevel. Jeg forstår ikke helt, det var ikke en stor boikott», uttalte han, til latter fra salen.

«I ’98 tok jeg ut en side av boka deres og ble nominert for beste rapalbum. Og DMX la ut to sider, begge var nummer én, men han ble ikke nominert i det hele tatt. Så jeg boikottet showet – og så på», uttalte han, også til lett latter i publikum, og med en lett nervøs datter, Blue Ivy, ved sin side, før han fortsatte:

«Alt jeg sier er bare at vi vil at dere alle skal få det til riktig. Vi elsker dere. Men vi vil at dere skal gjøre det rette – eller i det minste få det så riktig som mulig. Og åpenbart er det subjektivt, fordi det handler om musikk og det er meningsbasert, men noen ting …»

Han så bort på kona si, Beyoncé, og sa:

«Jeg vil ikke gjøre denne unge kvinnen flau, men hun har flere Grammy-priser enn oss alle, og hun har aldri mottatt noen pris for årets album. Så selv etter deres egne regler og beregninger, gir ikke dette mening. Tenk over det. Flest Grammys, men aldri vunnet årets album. Det går ikke.»

Det ble noe stillhet i salen under den lange takketalen som gikk mer over i å bli en kommentar til prisutdelinga.

Jay-Z «unnskyldte» sin direkte tone og oppriktighet: 

«Når jeg blir nervøs, forteller jeg sannheten.»

Se hele takketale-«kronikken» her:

Del dette

2 thoughts on “Jay-Z kritiserte Grammy Awards i sin takketale: – Når jeg blir nervøs forteller jeg sannheten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA