Bakemesterskapet: NRK byr på knuste sjokoladebriller og brudd på «kose-TV»-kontrakten fra et digert telt i Bergen

Film- og seriekritikerne Ida x 2 har sett nærmere på Bakemesterskapet i podcasten Hver gang vi rantes. Programleder er Ulrikke Brandstorp. Foto: Anders Myhr Nielsen/NRK

Film- og seriekritikerne Ida x 2 har sett nærmere på Bakemesterskapet i podcasten Hver gang vi rantes. Programleder er Ulrikke Brandstorp. Foto: Anders Myhr Nielsen/NRK

PODCAST: Programleder Ulrikke Brandstops «En time igjeeen!»-sangnummer har klistra seg ufrivillig til hjernen, men funker verdens største TV-konsept i Norge?

– Jeg tenkte på Silence of the Lambs.

Ida Cathrine Holme Nielsen snakker om et kake-resultat som ikke likner grisen, ja faktisk likner det på et menneske flådd for sin hud. Ting går ikke alltid som planlagt når man jobber mot tida.

Verdens største bakeprogram har inntatt statskanalen, og NRK har allerede rukket å skape ett av årets tv-øyeblikk.

Filmkritikerne Ida Cathrine Holme Nielsen og Ida Madsen Hestman har blitt hooked på Bakemesterskapet. Og de savner Jolanta allerede. 

*Hør podcasten nederst i saken*

HØR OGSÅ: Håndtering av udøde-regissør: – Det blir fort for teit. Det er bedre at de dreper off screen

LES OGSÅ: Will Ferrells dokumentar med transvenninne Harper Steele kjøpt av Netflix

Miguel er koreograf og liker å spre glede – også på et stressa tv-sett med strenge dommere. Foto: NRK

Polert barnehage-estetikk

Båtsfjordværingen fra Litauen har vært den mest genuine castingen i showet hittil, for sin ærlige personlighet, temperament og Gran Canaria-dilla. Men dette reality-programmet skal handle mest om ferdigheter og å prestering under tidspress. Jolanta var den første som måtte takke for seg.

Bakemesterskapet er nok en copy-paste-versjon av det britiske programmet The Great British Bake Off, og går ut på at tolv amatørbakere baker seg gjennom ulike utfordringer på veien mot et (innimellom er lite flatterende) trofé.

Den norske versjonen har gjort sin egen vri på det velbrukte konseptet, men mye henger litt vel fast i den etablerte British Bake Of-estetikken som kan gi litt sterke assosiasjoner til Karsten og Petras polerte barnehage-verden.

LES OGSÅ: «Go and get ’em, Richie»: The Bear S2 har fått på findressen og synger tårevatt til Taylor Swift

LES OGSÅ: Årets beste serier 2023

Nils er mer glad i brød og boller og ikke veldig glad i kaker. Likevel har han meldt seg på et kakebakeprogram. Foto: NRK

Kose-tv

De viktigste ingredisensene er variert cast av ulike typer og personligheter, et visst nivå av bake- og konditorskills, tidspress og spenningen som kommer med det – men den ypperte ingredisensen i programmet er kos.

Men mestrer programmet å balansere kos og hygge, med spenning og dyktige deltakere med interessante og varierte personligheter?

Hør podcasten her:

Følg oss på TiktokInstagramBlueskyX og Fjasboka

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA