Ung Pride på Youngstorget: Omvr og Jez_ebel på Oslo World × Oslo Pride × Mela

Processed with VSCO with ka1 preset

 

ANMELDELSE: I kveldssola i midten av Oslo tar Omvr og Jez_ebel grep om eget uttrykk, identitet og kunst. Resultatet er en reise fra intimt til feststemt og dansende.

De tre festivalene Mela, Oslo World og Oslo Pride har slått seg sammen for et felles arrangement for første gang, som en del av årets Pride-markering i Oslo. På plakaten står R&B, soul og pop-artistene Jez_ebel, Omvr og Sid Hart, flankert av Nyege Nyege og Anti Mass-DJ’en Turkana. På en solfylt torsdag retter vi oppmerksomheten til to av artistene på scenen.

LES OGSÅ: Fra Montero til I Want Your Sex: Popmusikk som har ført til frustrasjon, boikott og sensur

Foto: George Ofori

8/10 

Konsert: Omvr, Oslo Pride x Oslo World x Mela 23.juni 2022

R&B-artisten Omvr, eller Omar Ahmed Mohamed, har i en rekke år gjort seg bemerket i norsk musikks urbane landskap med fløyelsmyk sangstemme og teft for låtskriving, ofte over klubbete beats basert på britisk tradisjon. Det har riktignok vært litt stille fra stjerneskuddet de siste par årene, men med ny musikk og flere konserter i nær fremtid, er han utvilsomt på vei tilbake.

Han åpner festen på Youngstorget med slageren Hold You Back, foran et feststemt, ungt publikum. Artisten eier scenen fra første sekund med sin sjarme og knusende ro, backet godt av Dj Mamdou.

Let You Go er kjemien mellom mannen på scenen og det stående publikummet mellom (rart plasserte) benker unektelig. Det er noe herlig friskt med et overraskende feststemt publikum og en artist som gir hva de vil ha. Selv med litt problemer med lavfrekens-EQ’en som nekter oss bass i halve låta, er stemninga såpass god at det lar vi passere.

Up In The Air etterfølges av en fin mini-monolog der Omvr gratulerer med Pride-feiringa, og minner om viktigheten av markeringen for å vise hvor langt kampen for like rettigheter har kommet. På denne låta er lavfrekvens-kuttet igjen merkbart. Kanskje scenens subwoofer har fått seg en liten knekk. Til neste låt kommer Omvrs lillebror Nasrii på scenen for å fremføre sin singel Magi. Utenom litt autotune-trøbbel som inntreffer i låtas første parti, er denne R&B-sangen en fin bonus til folkefesten denne torsdagen.

Vokalen er stødig som alltid fra Omvr, og vi geleides gjennom en ny, siste R&B/dance-perle, produsert av Secret Sebastian. «I just can’t lose control/ cause I just might lose my soul», synger han, mens de rundt 150 oppmøtte klapper i takt og synger med. Det kan fremstå som om Omvr er overkvalifisert for en så liten scene som denne – men saken er uansett større.

LES OGSÅ: My name is my name: Michael Kiwanuka, Ziggy Marley og Grace Jones på Bergenfest

Foto: George Ofori

7/10 

Konsert: Jez_ebel, Oslo Pride x Oslo World x Mela 23.juni 2022

Isabelle Johannessen er Jez_ebel – en pop/soul-artist fra Bergen med et ordentlig sensuelt lo-fi-preg over seg. Med en stemme som gir assosiasjoner til Lana Del Rey på sin mer nedstemte, har Jez_ebel skapt et uttrykk fra soveroms-popen og ut omkring på Oslos scener.

Iført en stilig «oversized» blazer og pilotbriller, med noen glamorøse hansker inntar hun scenen. Hennes sultry og varme vokal blander glir over lekre gitarstrenger og mutet perkusjon og beat i første låt You’ll Get Over It. Produsenten hennes, Martin Lie, er på gitar og teknikk i kveld. Stilen og formatet med sittende publikum fungerer her. Selv om stemninga er neddempet fra forrige konsert, klarer tospannet på scenen å fange oppmerksomheten over et snakkende folkehav på Youngstorget.

Hun vedgår etter tredje låt at det er uvant å stå på scenen igjen etter to pandemiår, men fremstår selvsikker og helt på hjemmebane. Hollow er en nydelig perle av en intimlåt, og man kan se at den betyr mye for bergenseren. Elskling følger etter, en publikumsfavoritt. Scenens rødlige belysning omkranser denne engelskspråklige, fortryllende låta. Flere følger med på henne nå, og hjulpet til av Lies gitartoner, intensiveres den intime sonen de har skapt på scenen.

Det bossa nova inspirerte-nummeret In Her Eyes runder av denne korte og vuggende seansen på Youngstorget. Venne-heiagjengen til artisten synger med fra første rad og støtter opp, også i hennes småusikre momenter i livefremtoningen. Denne runder av en fin opplevelse live, og med det, noen av kveldens begivenhenter fra Oslo sentrum.

Hold deg oppdatert på det vi skriver om: Følg oss på Instagram og Twitter og Fjasboka.

Del dette

1 thought on “Ung Pride på Youngstorget: Omvr og Jez_ebel på Oslo World × Oslo Pride × Mela

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA