Ungdommer omfavner Tiktok-trend og kler seg opp i dress som «gentleminions» på kino

Foto: Universal Pictures/ Skjermdump: Tiktok

Tiktok-trenden som går ut på å kle seg i dress, posere med stive fingre mot hverandre og ha medbrakt banan på Minions: The Rise of Gru, slår ikke like godt an blant kinoer.

Å kle seg i penklærfor å gå på kino, er kanskje ikke noe folk flest gjør. Kanskje nettopp derfor har Tiktok-trenden #Gentleminions slått an blant mange unge generasjon Z-ere som har møtt opp i pendress og hvite skjorter med krage og slips, for å se den femte Minions-filmen The Rise of Gru (på norsk: Minions: Historien om Gru.

Filmen hadde nylig premiere etter to års utsettelser på grunn av Covid-19, og i USA knuste filmen den forrige salgsrekorden (som var holdt av Transformers: Dark of the Moon i 2011), for en film med premierehelga satt til en langhelg, nemlig i tilknytning til uavhengighetsdagen den 4.juli.

LES OGSÅ: Roskilde-travere om klær og festivalmote: – Jeg er fed up med fast fashion

Elsket av Universal Pictures

Den store entusiasmen for filmen, i form av den spesielle dresskoden, har vitterlig slått an. Flere av videoene på Tiktok under hashtaggen #Gentleminions, viser lange rekker, i hovedsak av unge gutter i dress, opp eller ned rulletrapper på vei til kinoen, og dokumentering fra kinosetene. Ikke sjelden poseres det med bananer, eller med hendene foldet med fingertuppene mot hverandre.

Med over fem millioner visninger på Tiktok har #Gentleminions blitt en viral trend, og i den grad at distributøren selv, Universal Pictures, har gått ut med en formell anerkjennelse på Twitter: «Til alle som møter opp til ‘Minions’ i dress: Vi ser dere og vi elsker dere».

Nektes kino i penklær

Men ikke alle er like begeistret for trenden. Flere kinoer i Storbritannia og USA har begynt å bruke en slags «omvendt dresscode»: Det rapporteres om at grupper med ungdommer i dress nektes å komme inn på flere kinoer i håp om å se Minions-filmen.

Skjermdump: Instagram og Tiktok

«Grunnet forstyrrelser som følge av #gentleminions-trenden, vil enhver gruppe med gjester i formelt antrekk bli nektet adgang for visningene av Minions: The Rise of Gru» heter det på plakater som også har gått viralt. Det er dog uvisst hvilke kinoer dette er.

Ifølge BBC som har snakket med en kinoansatt, ønsker kinoene å sikre at opplevelsen ikke blir ødelagt for yngre barn første gang de er på kino. Andre kinoer har oppgitt at de har måttet gi enorme refusjoner på kinobilletter grunnet for mye leven fra de dresskledde.

Foreløpig er det ikke oppgitt hvilke kinoer eller kinokjeder som nekter ungdommer å gå på kino i finstasen.

At store grupper med ungdommer kan bli i overkant forstyrrende, er kanskje ikke så vanskelig å tenke seg til, men man får nesten flashbacks til en rekke andre eksempler på diskriminering… dårlig oppførsel gjelder da ikke alle dresskledde 😉

Foreløpig kan man heldigvis kle seg som man vil på norske kinoer, men vær snill om du tar med banan.

Hold deg oppdatert på det vi skriver om: Følg oss på InstagramTwitter og Fjasboka

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA