Polo G på Roskilde: God start på festivalens første dag

Foto: Ida Speeda

ANMELDELSE: Chicago-rapperen appellerer til det brede lag av Roskilde-publikumet.

7/10
Konsert: Polo G, Arena, Roskilde festival 29.juni 2022


Konserten har fra før blitt merket med et «lyn» og beskrivelsen «Høj-energisk koncert» av festivalen selv.  

Med alvorstunge tekster om rasisme, hard livsstil, mental helse og venner som forsvant for tidlig, har Polo G på kort tid blitt anerkjent for sin fortellerstil. Etter debuten Die a Legend fra 2019, fulgte han opp med albumet The Goat i 2020. 22-åringen fra Chicago utdanna seg opprinnelig til å bli sportsanker, men ble altså rapper i stedet – og med moren sin som manager. Nå står han altså på Roskildes Arena-scene, med videoer av diamantkjeder og teksten «Hall of fame» rullerende vekselsvis på skjermen bak ham.

«They say I’m ‘Pac rebirth, never put out a weak verse/ Homicides when we lurk, I’ma step ’til my feet hurt», rapper han fra hit-singelen Rapstar som nådde førsteplassen på Billboard Hot 100. Men vonde føtter er et et absolutt must på Roskilde.

LES OGSÅ: Dua Lipa på Glastonbury ga en «Fuck you» til høyesterett etter opphevelse av abortlov

Publikum på Polo G. Foto: Ida Speeda

Polo Gs Chicago drill spenner fra hard og sørgmodig, til melodisk og en ganske så popa og dansbar estetikk, noe som også slår særlig godt an blant jentene i publikummet på Roskildes første konsertdag.

Går man lengre bak skjønner man også at Polo G når bredere ut enn som så blandt festivalpublikummet. Eksempelvis Bad Man som nemlig sampler Michael Jacksons Smooth Criminal, eller også den veldig «liste-popede» Better Days med Neiked og Mae Muller.

Crowden er i høygir etter å ha endelig sluppet inn på festivalområdet, og det er generelt mye energinivå under Arena-teltet. Stemningen blir ikke akkurat mindre av at Hate The Other Side kommer på, med avdøde Juice Wrld, selv om Polo G ikke opprinnelig er med på denne låta.

LES OGSÅ: Little Simz på Roskilde: En maktdemonstrasjon

Foto: Ida Speeda

«Wanna hear some new shit?» spør Polo G, og kjører på med en ekstremt basstung og samtidig diskant-sterk versjon av sistesingelen Distraction – og som fades litt vel kjapt ut. Han lener seg også litt vel mye på playbacken, og rapper litt vel mye atonalt over den. Men alt i alt skilter Polo G med en katalog som burde appellere bredt, med tanke på at han enda er forholdsvis fersk.

Så har ungfolen også en stor og standhaftig fangruppe som veiver med armene og tidvis roper «Polo G, Polo G, Polo G!» under den svette teltduken, og «gir den gas» på samtlige låter – noe som for øvrig vitner om at dette er en god booking på festivalens første dag etter to år !

Hold deg oppdatert på det vi skriver om: Følg oss på Instagram og Twitter og Fjasboka


Del dette

3 thoughts on “Polo G på Roskilde: God start på festivalens første dag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA