Dette vet vi om The Penguin

Flere nye karakterer er annonsert i spinoffen som får premiere i september.

*Se fesk teaser nederst i saken*

En ny teaser er sluppet for The Penguin, den kommende serien med Colin Farrell i hovedrollen som Oswald Chesterfield Cobblepot, aka the Penguin.

Skurkekarakteren er blant de mest ikoniske fra Batman-universet, først introdusert i Detective Comics i 1941, skapt av Bob Kane og Bill Finger. Men denne versjonen av pingvinen er selvsagt basert på Colin Farrells gestaltning i Matt Reeves film The Batman.

Miniserien på åtte episoder bygger umiddelbart videre på The Penguins videre narrativ der filmen slutter.

Ifølge blant andre Screen Rant har serien ambisjoner om å være en mørkere, mer voldelig og «less restrained» versjon av Gotham City sammenlignet med DC-universet. Sannsynligvis vil Farrells The Penguin være en stor del av Reeves’ langsiktige planer for sitt The Batman-univers.

LES OGSÅ: Skjønnheter og udyr i Furiosa: A Mad Max Saga

Colin Farell spiller Oswald Chesterfield Cobblepot, aka the Penguin. Foto: Max

Fra Game of Thrones til Gotham

Matt Reeves selv er utøvende produsent på serien sammen med blant andre Colin Farrell. Dog er ikke fotograf Greig Fraser – som også har foto på Dune-filmene og The Mandalorian og som for øyeblikket jobber med The Batman ll sammen med Reeves – ikke påkoblet denne produksjonen.

Det er derimot fotografene Darran Tiernan (Barry, Westworld, Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty) og den mange ganger Emmy-prisvinnende Jonathan Freeman (Boardwalk Empire, Game of Thrones, Sons of Anarchy, Rome) er foreløpig kreditert i tre og to episoder.

Showrunner Lauren LeFranc (Agents of S.H.I.E.L.D., Hemlock Grove) har jobbet med å utvikle serien, mens Craig Zobel (Mare of Easttown, Westworld, The Leftovers) så langt står oppført som regissør på tre episoder.

LES OGSÅ: Innspillingen av A Knight of the Seven Kingdoms er i gang

LES OGSÅ: Quislings siste dager: Avgjørende dagbokfunn ble filmens inspirasjon

Cristin Milioti, blnt annet kjent fra How I Met Your Mother, blir å se i rollen som Sofia Falcone, datter av den avdøde mafiabossen Carmine Falcone. Foto: Max
Michael Kelly, som ble mest kjent for House of Cards, spiller Johnny Viti i The Penguin. Foto: Max

Nye bekjentskaper i Falcone-familien

I tillegg til Farrell som Oswald “Oz” Cobb, har Carmine Falcone etterlatt seg en rekke familiemedlemmer og samarbeidspartnere vi skal bli kjent med:

Cristin Milioti (How I Met Your Mother, Fargo-serien, The Wolf of Wall Street ) blir å se i rollen som datteren til den avdøde mafiabossen, nemlig Sofia Falcone. Scott Cohen spiller Carmines fetter, Luca Falcone, mens Michael Zegen (Frances Ha, Boardwalk Empire, The Marvelous Mrs. Maisel) spiller Carmines sønn, Alberto Falcone.

James Madio, som mange stiftet bekjentskap med som 90-talls-barneskuespiller i Hook og The Basketball Diaries og har hatt mange småroller, blant annet i Band of Brothers og Godfather of Harlem (2021), spiller rollen som Carmine Falcones bodyguard, Milos Grapa.

LES OGSÅ: Denis Villeneuves Dune-univers: Filmene versus boka

LES OGSÅ: En solid retur for den mørke lynvingen

Michael Zegen spiller Carmine Falcones sønn, Alberto Falcone. Foto: Max

Fra Marvel til DC

Rhenzy Feliz som spiller Alex Wilder i Marvel-serien The Runaways på strømmetjenesten Hulu, hopper til «fienden» DC i rollen som Victor Aguilar. I følge Deadline er dette en ung tenåring som blir venn med The Penguin og blir hans sjåfør.

Michael Kelly, kanskje mest kjent for House of Cards, har rollen som en av Carmines tilknyttede menn, Johnny Viti.

Clancy Brown som har spilt i alt fra Frihetens regn, til stemmen til Mr. Krabs i SpongeBob SquarePants, til den gærne presten i Carnivale, spiller den nest mektigste gangsteren i Gotham City etter Falcone, nemlig Salvatore Maroni. Nadia Maroni spilles av Shohreh Aghdashloo.

LES OGSÅ: The Boys S4: Favorittgutta er tilbake og gønner på med Compound V-overdose

Clancy Brown (t.v.) er gangsteren Salvatore Maroni. Her ser det ut til at han har fått besøk i fengsel av Pingu. Foto: Max
Den iranske skuespilleren Shohreh Aghdashloo spiller Nadia Maroni. Foto: Max

Ny Batman-skurk?

Theo Rossi som mange kanskje husker som Juan Carlos ‘Juice’ Ortiz fra Sons of Anarchy blir også å se i serien som Doctor Julian Rush, uten at det er så mye mer informasjon enn det.

Deirdre O’Connell spiller rollen som Francis Cobb, antakelig et familiemedlem av pingvinen selv. Mens Carmen Ejogo (Selma, True Detective) spiller en karakter ved navn Eve Karlo.

Karakteren eksisterer visstnok ikke i tegneserie-universet, men etternavnet deles med en annen original DC-karakter ved navn Basil Karlo, aka Clayface, som ble først introdusert i Detective Comics i 1940.

Kan dette bety at den shapeshiftende antagonisten blir å se i The Batman-universet?

Den animerte serien Suicide Squad Sekai introduserte beleilig nok Batman-karakteren i en trailer tidligere i juni:

Enn så lenge får vi bare smøre oss med tålmodighet.

The Penguin kommer til strømmetjenesten Max, også tidligere kjent som HBO Max, i september.

Sjekk den nye teaser traileren her:

Del dette

2 thoughts on “Dette vet vi om The Penguin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA