Mestermøte i Cannes under verdenspremieren på Killers of the Flower Moon

«I don’t think I’ve ever experienced anything like this» uttalte Martin Scorsese da han snakket til publikum etter visningen.

Jubelen stod i været både før og etter visningen da tre film-storheter entret den røde løperen i Cannes lørdag, under verdenspremieren på Killers Of The Flower Moon: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro og regissøren selv, Martin Scorsese. 

Filmen markerer Scorseses og DiCaprios syvende samarbeid, og samtidig det ellevte samarbeidet mellom Robert Di Niro og Scorsese – som også vant Gullpalmen for Taxi Driver sammen i 1976.

Det er første gang 80-åringen prøver seg på en western – selv om denne filmen er innom en rekke andre sjangre, for ikke å nevne true crime.

Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese og Robert De Niro på Cannes-premieren Killers of the Flower Moon. Skjermdump: Youtube

Sann historie

Scorseses western-thriller er basert på en sann historie, og bestselgeren Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI av David Grann. Den handler om en rekke uløste mord på urfolk som tilhørte Osage-reservatet tidlig på 1920-tallet.

Filmen har for det meste blitt varmt mottatt fra internasjonal presse:

«Sammen med medforfatter Eric Roth har Scorsese laget et epos av snikende, eksistensiell redsel om det amerikanske århundrets fødsel, en makaber fortelling om kvasi-folkemord som ligner utslettingen av indianere fra USA» skriver The Guardian, og gir full pott i sin anmeldelse.

Variety mener i sin anmeldelse at filmen som jo er laget for det store lerretet, virker bedre tilpasset tv-formatet, men i sin nåværende form er filmen fortsatt en «overbevisende sann historie, en som Scorsese og medforfatter Eric Roth endret fra å være en standard fortelling om den hvite frelseren, til å bli et mer moralsk tornet blikk på hvordan de hvite skyldige planla og utførte drap».

Variety påpeker samtidig også 80-åringens fortsatt friske estetikk:

«Stilistisk føles dette som en ung manns film».

Filmen får USA-premiere 20.oktober gjennom Paramount Pictures. Filmen skal senere strømmes på AppleTV+. Når filmen kommer på ordinær kino er enda ikke fastsatt.

LES OGSÅ: Fast X: Momoa stjeler moroa i nok en film der skurken har feminine trekk, mot testosprengte helter med «god» moral

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA