Formglade briter, klubbsugne bergensere, og emo-popunk fra Verdal: Spillelista for juni

Vin Diesel er på kino, og spillelista har fått diesel på tanken.

Ting skjer. Oslo harfor alvor åpna, verden kommer sakte tilbake. Og det har kommet flere interessante albumutgivelser i juni, og flere spor har funnet plassen på spillelista. Blant dem finner du:

Aitch – Learning Curve

Temaet «læringslurve» har sjeldent vært mer underholdende. Harrison Armstrong, aka Aitch med sin nonchalante stil og flow, lager ikke bare en frekk og freidig rap med tilhørende gjennomført og fet The Matrix-inspirert video. Med Learning Curve har rapperen fra Manchester fått selskap av noen kvinnepiker med – nettopp – kurver på video og promoshoot, i ganske så upolerte utsnitt. Og han har også stått opp for dem når folk leker troll i eske i kommentarfeltet. Årets kuleste rappermand?

Hôy La – Queen

Hôy La er Ingri Høyland Kvamstad, en som har det «sgu dejigt» med å være norsk i Danmark, nærmere bestemt København. Her lager hun catchye og atmosferiske triphop-aktige produksjoner penslet med en sensuell og myk vokal. Sistesingelen Queen er intet unntak.

Martin Hazy – På bæret

Martin Hazy har kommet med nytt soloalbum. Inn i tåken gir god sleng på nakken, og låter som lydsporet til en varm natt ute på byen og generelt det å være høy på livet med mer. Introsporet På bæret har en herlig attitude og stemning, som sammen med Hazys selvsikre og tilstedeværende vokal, legger seg som et skall av fryktløshet rundt deg. Game face on, «gjør ka faen eg vil fordi eg vet eg e en stjerne».

Les også: Diskusjoner om raplyrikk synliggjøres ofte en ovenfra-og-ned-holdning

Plxntkid ft. Smrtdeath – Here We Go Again

Plxntkid, eller «planteungen» på norsk, er fra lille Verdal, men har tatt en nokså kjapp og interessant reise, via en beskjeden soundcloud-konto, til den store verden, og ble nylig signert på en av sine favorittlabeler: Epitaph Records. Debut-EPen 7650 Verdal kom nylig, er en presentasjon av Plxntkids univers av emo og utleverende tekster om selvskading og destruktivitet over melodiøse produksjoner prega av punk-gitarer, smelta sammen med brumete bass, trap-trommer og hi-hats.

Imenella – Nordvästra

Den kritikerroste svenske rap-nykommeren Imenella har begynt å varme opp til høstens debutalbum-slipp: Singelen Passion følges nå opp med Nordvästra – og «Kommer galopperande på hästar». Her forteller Imenella om hjemstedet som hon elsk og reisen hun har tatt: un mottok blant annet Musikförläggarnas stipend i 2019, og ble ikke utnevnt som «Årets Nykomling» på Grammisgalan samme år. Nå er det dags for albumet.

Les også: Fra Montero til I Want Your Sex: Popmusikk som har ført til frustrasjon, boikott og sensur

Combos – Fuck Your Face

Med fengende melodilinjer, harde riff, og en vokal med attitude, og et par imponerende konserter, har Combos markert revir for de av oss som setter pris på punkbasert hardrock. De ble favoritter både under Bylarm og Trondheim Calling, før de klinte til med debutalbumet Steelo i fjor. Her fulgte Thomas Antonsen, Andreas Kjøl Berg, Jørgen Wassvik, Terje Bjørndahl og Axel Møller Olsen opp sin lovende formel på sin selvtitulerte EP. Nå er gjengen tilbake med ny låt og Fuck your face er kanskje selve definisjonen på en Combos-låt: Full av energi, bygget opp av deilige, dundrende trommer som får det til å dirre inni deg. Så rist deg løs.

Pa Salieu og Slowthai – Glidin’

Trenger ingen introduksjon. Se, nyt og lev la vida loca:

Les Ida Speedas intervju med Slowthai: Tar Tyron ved hornene

GoldLink ft. Fire! og Santigold – Wild and Lethal Trash!

GoldLinks plutselige trejdealbum HARAM! kom like brått som Oslo åpna trinn 3. I kjent stil, rasker han sammen en god miks av ulike sjangre, og har smelta det om til sitt velkjente sound. Helhetsinntrykket lyder dog noe mindre inspirert og mer ensformig enn forgjengeren; den kritikerroste Diaspora fra 2019, men det er flere enkeltspor som står seg ut. Wild and Lethal Trash! med Fire! og Santigold, produsert av Sam Gellitary, er som groover godt i sommervarmen.

Hør mer musikk vi liker som kom i juni her:

Følg TBA på: Facebook og Instagram

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TBA
Verified by MonsterInsights