Johnny Depps comeback i snodig periodedrama

ANMELDELSE: Jeanne du Barry er sosial tortur på mange plan. Men hvem var denne Madame du Barry og hvorfor er hun en interessant figur å lage film om? Hør podcasten her.

Skuespilleren og 60-åringen Johnny Depp har gjort comeback –  eller har han det?

Ifølge fyren selv har han vært her hele tiden, og han tenker ikke så mye på Hollywood. Dessuten spiller han nå i en fransk film: Jeanne du Barry åpnet verdens mest prestisjetunge filmfestival, nemlig Cannes.

Filmen er regissert av Maiwenn som selv spiller tittelrollen som den angivelig supervakre Jeanne du Barry, elskerinnen til Kong Ludvig den XV, spilt av Depp. 

Her er forresten Maiwenn i rollen som Jeanne som møter mister Ludvig for første gang og neier hele tre ganger mens hun ser ham dypt i øynene:

Maiwenn spiller selv tittelrollen som den oppsiktsvekkende Madame du Barry i filmen hun regisserer. Foto: Stephanie Branchu

LES OGSÅ: Nye perspektiver danker ut overrepresentasjonen av menn på verdens eldste filmfestival

Johnny Depp selv er ikke så verst i rollen som den aldrende Kong Ludvig XV. Problemet, blant flere, er at filmen ser ut som en teaterproduksjon fra 1988, og det er ikke helt heldig, kan man si. Her er det flere ting å heve på øyenbrynet over. Og hvor blir det av giljotinen?

Filmkritikerne Ida Cathrine Holme Nielsen og Ida Madsen Hestman snakker om Depp vs. Heard-gate, og om historien til Madame du Barry – før vi går nådeløst inn på filmens mange ubrukelige sekvenser. 

Hør podcasten her:

Følg oss på TiktokInstagramTwitter og Fjasboka

Støtt oss gjerne på Patreon.

Del dette

3 thoughts on “Johnny Depps comeback i snodig periodedrama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA