Sophies siste album gis ut posthumt senere i år

Sophie. Pressefoto

Kunngjøringen kommer etter at en rekke kryptiske teasere dukket opp på sosiale medier.

Tre år etter den grensesprengende skotske DJ-en, produsenten og musikk-pionéerens død, har Sophies (også skrevet SOPHIE) familie ferdigstilt albumet hun jobbet med da hun døde i samarbeid med hennes samarbeidspartnere.

Albumet får tittelen Sophie, og følger opp artistens eneste soloalbum, det kritikerroste Oil of Every Pearl’s Un-Insides fra 2018.

Albumet slippes 27. september, via hennes plateselskap Transgressive Records, og er produsert av hennes mangeårige samarbeidspartner Benny Long.

Den første smakebiten på prosjektet ble sluppet 24. juni, nemlig singelen Reason Why, med gjestene BC Kingdom og Kim Petras.

LES MER: Sett og hørt på Primavera Sound: Troye Sivan, Peggy Gou, Charli XCX, Arca +++

Følg oss på TiktokInstagramBlueskyX og Fjasboka

Artworken til Sophies posthume selvtitulerte album. Pressebilde.

Trøst i musikken

I en uttalelse på sosiale medier, forteller Sophies familie at for å få realisert prosjektet, tok de kontakt med vennene hennes som hun så for seg å lage albumet sammen med.

En av begrunnelse for å få ferdigstilt det påbegynte albumprosjektet er at de har funnet trøst i musikken Sophie etterlot seg:

«Det er en gave som vi virkelig setter pris på når vi prøver å finne en vei videre, med Sophie for alltid i sentrum av våre verdener».

Videre forteller familien at Sophie ikke snakket om sitt privatliv offentlig, men foretrakk å få ut det hun ville artikulere gjennom musikken sin.

Derfor forteller familien at de føler det er riktig å dele musikken Sophie hadde håpet å gi ut med resten av verden, i en tro på at folk kan connecte med henne gjennom formatet hun elsket mest.

LES OGSÅ: Hvordan påvirker Tiktok fremtidens musikk? Svaret ligger kanskje i Nigerias cruise beat

«Dette albumet har alltid fortalt historien om Sophies musikalske reise, en kakofoni av kreative visjoner og ferdigheter som overskygger tid og sjanger», heter det i uttalelsen.

Videre skriver familien at «hennes unike soniske verden beveger på et følelsesmessig plan, og oppmuntrer lytteren til intuitivt å omfavne det stadig utviklende landskapet av lys og mørke, mykt og hardt, og til enden av selvkjærlighet og selvaksept.

Med vekt på motsetninger av lyd og materiale, skapte Sophie dimensjonene hun drømte om.»

LES MER: Eksplosjoner i hjertet: De bånd som (ikke) binder oss 

LES MER: Berlins technoscene offisielt lagt til Unescos kulturarv-liste

Kryptiske teasere

«Sophie ga seg selv til musikken sin. Det er her hun alltid kan bli funnet», avslutter familien sin uttalelse.

Kunngjøringen av albumet kommer etter at en rekke kryptiske teasere dukket opp på sosiale medier forrige uke, med nye kontoer som har blitt lansert under @MSMSMSM_FOREVER, som refererer til Sophies tidligere nick på sosiale medier.

Sophie var 34 år da hun døde i et fall fra et hotelltak i Athen i januar 2021.

Som produsent var Sophie fremtredende som del av det banebrytende produksjonsteamet PC Music i midten av 2010, og jobbet med blant annet A.G. Cook og Charli XCX.

Sistnevnte har hyllet produsenten på sitt hyperaktuelle album Brat.

LES OGSÅ: Rap-Norge hedrer Dutty Dior: «Elsker deg lillebror»

LES OGSÅ: Rants om slangefobi, afro fusion møter RnB, Peggy Gou og Central Cee: Dette hører vi på nå

Følg oss på TiktokInstagramBlueskyX og Fjasboka

Del dette

3 thoughts on “Sophies siste album gis ut posthumt senere i år

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA