Rekordtall for «Barbenheimer»: Oppenheimer og Barbie går så det griner på kinoer i Norge, internasjonalt og i hjemlandet

Greta Gerwigs Barbie og Christopher Nolans Oppenheimer går over all forventning både i hjemlandet og internasjonalt. Foto: Warner Bros. Entertainment/ Universal Pictures

Billettkjøpere nektet å velge mellom de to ulike auter-storfilmene med premiere på samme dag, og valgte å se kinovisningene av Barbie og Oppenheimer etter hverandre, noe som gjorde kinohelga historisk.

Barbenheimer fortsetter å vokse. Greta Gerwigs rosa fantasi-komedie og Christopher Nolans mørke histoirske drama har sørget for enda større åpningshelg enn det som opprinnelig var estimert.

Det melder de amerikanske kulturmediene Variety og Deadline.

Barbie står nå for den største åpningshelga i 2023, med et salg på 164 millioner amerikanske dollar på sin første helg på hjemmebane, som er over søndagens allerede rekord-estimat på 155 millioner dollar i USA. Globalt har filmen solgt 356 millioner dollar under åpningshelga.

Filmen rangerer dermed på topp som den største åpningshelga i år.

LES OGSÅ: Ryan Gosling viser «Ken-triks» på rød løper

Den står også som den største debuten for en kvinnelig regissør noensinne, og tar over førsteplassen over Anna Boden og Ryan Flecks Captain Marvel fra 2019.

Oppenheimer solgte 82 millioner amerikanske dollar på hjemmebane. Internasjonalt har filmen solgt for 180,4 millioner dollar under åpningshelga.

Ifølge Hollywood Reporter er det første gang i historien at en film tjener 100 millioner dollar eller mer, samtidig som en annen tjener 50 millioner dollar eller mer på en åpningshelg i USA.

Det er også den fjerde største åpningshelga i USA, men den største etter koronapandemien.

Rekorden holdes av Avengers: Endgame med et salg på 402 millioner dollar fra 2019, fulgt av Avengers: Infinity Wars med 314,8 millioner dollar i 2018, og deretter Star Wars: Force Awakens med et salg på 313,2 millioner dollar i 2015.

LES OGSÅ: Barbie: Den marginaliserte Ken stjeler showet

@tbatba.no

Vår favoritt rød løper-reporter @ameliadimz får Ryan Gosling til å vise frem sine Ken-triks. #Barbie

♬ original sound – TBATBA.NO

Historiske tall også i Norge

Barbenheimer solgte totalt 184 529 billetter på norske kinoer, fra fredagens premiere, til og med søndag kveld, ifølge kinotoppen til Filmweb.

Ingen andre filmer har hatt høyere premieretall i premierehelgen i år, og Kino-Norge jubler for rekord-tall, melder bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Barbie ligger dermed på førsteplass over filmer som har solgt best under premierehelga, med Oppenheimer på en god andreplass.

Oppenheimer har solgt 74 558 billetter totalt, mens Barbie har solgt 109 971 billetter totalt gjennom helga.

Ifølge administrerende direktør Espen Lundberg Pedersen i bransjeorganisasjonen Film & Kino er tallene historiske.

– Dette overgår våre villeste drømmer om salgstall, uttaler han til Film & Kino, som beskriver dette som et fullverdig box office-fenomen:

Hundretusenvis av billettkjøpere nektet å velge mellom de to ulike auter-storfilmene med premiere på samme dag, og valgte å se kinovisningene av Barbie og Oppenheimer etter hverandre, noe som gjorde kinohelga historisk.

LES OGSÅ: Oppenheimer: Storartet og rystende om den gærne og genierklærte mannen kjent som atombombens far

LES OGSÅ: Skuespillere streiker i Hollywood for første gang på 40 år

Filmreggisør Quentin Tarantino ble observert mens han kjøpte billett til Barbie-filmen, etter å ha sett Oppenheimer i Los Angeles i helga.

https://www.instagram.com/p/CvFHuo_KufN/
Matt Damon, Emily Blunt, Cillian Murphy og Florence Pugh på den engelske premieren på Oppenheimer 13.juli ved Leicester Square i London. Foto: Eamonn M. McCormack/Getty Images for Universal Pictures

Gjør det godt til tross for høy aldersgrense

Oppenheimer ser dessuten ut til å ta igjen Mel Gibsons The Passion of the Christ i kategorien tidenes beste åpningshelg for en film med såkalt R-rating. Filmen har nemlig fått 17-årsgrense i USA, selv om den i Norge har fått 12-årsgrense.

Variety bemerker også at helgene som utgjør topp 3, har vært preget av oppfølgerfilmer i massive franchiser som Avengers og Star Wars.

Nå puster atombombens far og verdens mest kjente dukke disse filmene i nakken.

https://www.instagram.com/p/Cuzt_ECK1_Q/?img_index=1

Følg oss på TiktokInstagramTwitter og Fjasboka

Saken ble oppdatert 25.juli kl.10:10 med oppdaterte tall.

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA