Oscar-nominert filmskaper med nye anklager mot Lizzo: «Validering av andre svarte kvinners erfaringer er viktig for meg»

Lizzo. Pressefoto: AB + DM

Hevder popstjernen utsetter sine arbeidere for gaslighting.

Det vakte oppsikt da Lizzo tidligere denne uka ble saksøkt av tre av sine tidligere dansere. Anklagene strider kraftig imot artistens offentlige image, og handler om voldelig adferd, sex-trakassering, fat shaming og utrygt arbeidsmiljø.

Nå har enda en person kommet på banen med anklager mot Lizzo.

Den Oscar-nominerte dokumentarfilmskaperen Sophia Nahli Allison skriver på Instagram stories og Twitter (nå også kjent som X), at hun i 2019 forlot et dokumentarfilm-prosjekt for Lizzo etter bare to uker.

Allison hevder at Lizzo behandlet henne så respektløst, at hun endte opp med å forlate prosjektet.

PODCAST: The Idol: Gutta krutt byr på rottehaler, rumpeballer og brystvortebonanza fra The Weeknds Buddhafigur-fylte mansion

Følte seg utsatt for gaslighting

«Jeg kommenterer vanligvis ikke noe som har med popkultur å gjøre, men i 2019 reiste jeg litt med Lizzo for å regissere dokumentarfilmen hennes. Jeg forlot prosjektet etter omtrent to uker. Jeg ble behandlet så respektløst av henne», skriver Allison.

Hun fortsetter:

«Jeg var vitne til hvor arrogant, selvsentrert og uvennlig hun er. Jeg ble ikke beskyttet, men kastet inn i en shitty situasjon med lite støtte. Min spirit sa til meg at jeg skulle komme meg unna så fort jeg kunne, og jeg er så takknemlig for at jeg stolte på magefølelsen min.»

«Jeg følte meg utsatt for gaslighting og ble dypt såret, men jeg har kommet meg.»

PODCAST: And Just Like That S2: – Noe av det mest tonedøve jeg har sett

LES OGSÅ: Barbie: Den marginaliserte Ken stjeler showet

«En iscenesatt fasade»

Hun skriver også at da hun leste vitnesbyrdene mot Lizzo, fikk det henne til å innse hvor farlig situasjon hun selv hadde vært i: «Den slags maktmisbruk skjer alt for ofte. Masse kjærlighet og støtte til danserne.»

Allison skriver videre at Lizzo «skaper et giftig og fiendtlig arbeidsmiljø, som undergraver selve arbeidet og autoriteten til andre melaninrike kvinner i arbeidsprosessen».

Hun peker blant annet på hvordan dokumentaren Love, Lizzo endte opp med å bli regissert av en hvit, cis-kjønnet mann, i stedet for en svart kvinne.

«Hun er en narsissistisk bølle som har bygget karrieren sin på løgner. Jeg var gira på å støtte og beskytte en svart kvinne gjennom dokumentarprosessen, men jeg lærte raskt at hennes image og «budskap» var en iscenesatt fasade.»

Hun avslutter:

«Jeg støtter danserne og andre som har liknende opplevelser i forbindelse med jobbing for henne og hennes team. Disse arbeidsforholdene er ikke ok».

Følg oss på TiktokInstagramTwitter og Fjasboka

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TBA
Verified by MonsterInsights