Anerkjente Hollywood-studioer bak ny strømmetjeneste

Colin Hanks og Jake Lacy, Gemma Arterton og Sylvester Stallone. Foto: Tim P. Whitby/Getty Images/ SkyShowtime

Enda en strømmetjeneste? Ja, du leste riktig. To av Hollywoods eldste og mest anerkjente studioer står sammen bak den nye strømmetjenesten SkyShowtime. Disse seriene er vi mest nysgjerrige på. 

Universal Pictures og Paramount Pictures er studioene bak strømmesatsingen SkyShowtime, sammen med Nickelodeon, DreamWorks Animation, og Showtime, Sky Studios og Peacock. Strømmetjenesten tar over etter den kortlevde strømmetjenesten Paramount+, og skal være tilgjengelig i mer enn 20 europeiske land.

Flere av de kommende seriene ble kunngjort under en europeisk lansering i Amsterdam. Dette er noen av sereiene vi er spente på å sjekke ut:

Mafiavirksomhet i Tulsa og ny Nick Hornby-adaptasjon

Blant de nye seriene er Tulsa King med Sylvester Stallone som mafiabossen Dwight «The General» Manfredi. Etter 25 år bak murene, kommer han ut bare for å bli sendt i eksil vekk fra hjembyen sin New York, av sjefen, for å starte business i Tulsa, Oklahoma. 

Etter hvert innser Dwight at denne mafiafamilien han er en del av ikke akkurat er veldig interessert i ham. Den beste familien er den du velger selv, og det er akkurat det Dwight gjør: Stifter sin egen gjeng med av spesielle og obskure typer for å drive sin egen kriminelle business. 

Gemma Arterton i Funny Women. Foto: Skyshowtime

En annen serie som kommer er Funny Women, basert på Nick Hornbys bestselger Funny Girl. Her spiller Gemma Arterton skjønnhetsdronninga Barbara Parker fra Blackpool, som drar til London for å satse på en karriere som tv-personlighet og komiker på 60-tallet.  

LES OGSÅ: The White Lotus S2: En ting har jeg lært av denne sesongen: Aldri skyld på proseccoen

True crime med kjente fjes

Colin Hanks (Ikke Chet, men han som høres ut som og ser stadig mer lik ut som Tom Hanks og blant annet spilte i Band of Brothers, Orange County og Fargo) og Jake Lacy (kjent fra første sesongen av The White Lotus) blir å se i den kommende serien A Friend of the Family, sammen med Anna Paquin.  

Serien er basert på en sann og mildt sagt spinnvill historie om tenåringen Jan Broberg fra Idaho som ble bortført og misbrukt av naboen sin, Robert Berchtold (Lacy) på 1970-tallet. Berchtold kidnappet ikke bare Broberg én gang; han manipulerte også Jans religiøse og naive foreldre (på måter som serien går mer inn på) i den grad at de følte seg medskyldige, og dermed droppet kidnappingsanklagene mot ham. De fortsatte å la ham tilbringe urovekkende mye tid med deres unge datter – for så å kidnappe henne en gang til. 

– Da dokumentaren kom, var det mange som ble veldig grepet av den. Og det er så mange komponenter knyttet til bortføringen, og til Robert Berchtolds historie, det er virkelig mye å pakke ut her. Vi ville få med mer av konteksten her, og vår versjon har en tilnærming som tar seg mer tid, for at man bedre kan forstå hvordan disse tingene kunne skje, uttalte Colin Hanks under lanseringen. 

(Dokumentaren ligger for øvrig tidligjengelig på Netflix.)

LES OGSÅ: Lars von Triers Riket Exodus: Et gjørmebrunt overflødighetshorn av slapstick, satire og snodige vendinger

Star Trek-spinoff

Det er også verdt å merke seg Star Trek: Strange New Worlds. Spin-offen til Star Trek: Discovery følger Kaptein Christopher Pike (Anson Mount), Spock (Ethan Peck), Number One (Rebecca Romijn) og deres crew til USS Enterprise som utforsker nye verdener gjennom galaksen et tiår før Star Trek: The Original Series.

Både fans og kritikere har gitt serien nok tompler opp til at den regnes som den beste Star Trek-serien akkurat nå, dessuten gis et mer moderne tolkning av den originale serien, med sin episodiske historiefortelling og design fra 60-tallet.

LES OGSÅ: Den mest jordnære Star Wars-fortellingen til nå: Fem grunner til å se Andor

Gule jakker og ville vester

«Yeah, they were all yellow», som Chris Martin sang en gang. Fra før har strømmekanalen på Paramount+ to solide serier med Yellow i tittelen, og der den ene får nok en spinoff med 1923.  

Yellowstone er den største serien til serieskaper og Hollywoods nye yndling, Taylor Sheridan (Wind River, Hell or High Water). Han står i spissen for flere serier som er aktuelle og som er på vei inn på SkyShowtime, som Mayor of Kingstown og Tulsa King

Om du ikke har hørt om Yellowstone allerede, er dette en et familiedrama av dimensjoner, med maktkrig og familiedrama som stikkord. Oscar-vinner Kevin Costner spiller John Dutton, patriarken i den mektige og rike Dutton-familien som eier den største ranchen og landområdet i Montana. Serien spiller på konfliktene langs grensene til familiens eiendom, og som setter familien i konflikt med både urbefolkning når deres reservater blir truet, og de som vil utnytte landområder nær ranchen.

LES OGSÅ: The Bear S1: Yes, chef! Svett er bare forordet på kjøkkenet her. Av damp og kondens, stress og sinne som tyter ut av porene. Av brente fingre, sløvt topplokk og sløve kniver i rumpa

En annen serie er Yellowjackets, en fruktsalat av en dramaserie som kombinerer grøss med mystikk, psykologisk drama og thriller. Serien forteller historien vekselvis fra to tidsperioder, og handler om en gruppe tenåringer som i 1996 krasjer med et fly i ødemarken, og som vi møter igjen i 2021, her de konfronteres med fortiden sin. Norske Eva Sørhaug (Lønsj, 90 minutter, Your Honor) har regissert tre av episodene i første sesong.

Serien ledes av en strålende Melanie Lynskey, en herlig småcreepy Christina Ricci, og en beintøff Juliette Lewis i de voksne rollene, men også de yngre skuespillerne som Ella Purnell, Sammi Hanratty og Sophie Thatcher leverer bra. 

Av: Ida Madsen Hestman og Steffen Stø

Liker du det du leser? Støtt oss gjerne på Patreon.

For flere lange intervjuer og skriverier, følg oss på InstaTwitter og Fjesboka.

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TBA
Verified by MonsterInsights