Hva hører vi på denne uka? [uke 7 2021]


Endelig fredag, med utsikter til helg, vinterferie, og masse digg ny musikk! Vi hjelper deg i jungelen av nyutgivelser.


Blant låtene vi hører på denne uka, finner du amerikansk hardcore, britisk prog-rock, tysk hiphop, og islandsk elektronika. I tillegg finner du:


Trollfest – Happy heroes
Norske trollfest beskriver seg selv som «True Norwegian Balkan Metal», men føles mer som å ha trasket inn i en grotte full av lykkelige troll, bompibjørner, piratene fra Shagma og en og annen viking som alle, høye på en eller annen selvlysende sopp, danser rundt i ekstase uten å ense verden utenfor. Pur glede med andre ord. Dette er tittellåta fra bandets kommende EP, HAPPY HEROES, som slippes 19. mars.

Macho – Farlig Kombo

Machomayne har blitt voksen! Som 14-åring debuterte han som yngste artist på Bylarm i 2018, med tekster om SFO, fidget-spinners, lekser og Red Bull. Da hadde han allerede rukket å bli signert på NMG/G-Huset, leverte vers på Store Ps «Struttar Som En Struts», og varmet opp for Cezinando, Kamelen og Kjartan Lauritzen. Etter fire år på Full Effekt, har han skiftanavn til Macho, kommet i stemmeskifte og skapt en nyere sound. Farlig Kombo er første singel fra det kommende prosjektet hans. Vi er spent på fortsettelsen.

Smerz – Believer

BELIVER er tittelsporet fra det kommende debutalbumet til den kule duoen Smerz [uttales «Schmerz» som i tysk for smerte], og er noe vi ser veldig frem til. Catharina Stoltenberg og Henriette Motzfeldt har med sine to foregående EP-er, skapt et signatur-sound med sine smått angstfremkallende konstellasjoner, ispedd techo og annen elektronisk eksperimentering, og underfundige lyder som minner om deres barndom, og som sammen med strykere, og en skjør, barnlig vokal, dessuten sender nostalgiske nikk til 90-/00-tallet – men også til RnB fra samme tid. Believer er noe som på mange måter oppsummerer Smerz. Vi ser frem til fortsettelsen.

Maxida Märak – Jåhkåmåhkke
Svensk-Samiske Maxida Maräk blander tradisjonell joik med hiphop, melodiske refrenger og elektroniske beats, og resultatet er noe helt særegent. Hennes nyeste låt, Jåhkåmåhkke hadde premiere på Samenes nasjonaldag tidligere denne måneden.

Ghetts ft. Giggs – Crud

Ghetts er ute med nytt album, CONFLICT OF INTEREST, og en gjesteliste med respekterte UK rap-navn – Pa Salieu, RackRoad Gee, Skepta, Dave, Jaykae. Og blant dem står jaggu også Stormzy-venn Ed Sheeran. Vi skal ikke snakke noe mer om ham, og anbefaler Crud, med Giggs, for sin atmosfæriske og dunkle tonalitet i beat og vokal-leveringer.

P Money ft. Silencer – Trouble

Veteran-grimer, sinnamann, og smoothie-entusiast, P Money, er tilbake med noen aggressive messingblåsere, hissig beat og gaming-effekter. Det kan virke som P Money har utnytta korona-lockdown godt: Det sies at den munnrappe fyren har et par flere låter i ermet, så stay tuned.


SG Lewis – Fall

Britiske SG Lewis slipper i dag sitt nye album TIMES hvor vi finner låta Fall. Etter å ha blitt kjent for utallige samarbeid med andre artister, og et debutalbum sluppet via fire forskjellige EPer, er dette SG Lewis’ første fulle studio-album. En singer-songwriter å se opp for i året som kommer.


Zeromancer Damned Le Monde
Seigmens industrielle sideprosjekt er endelig tilbake, singelen Damned le Monde er første utgivelse siden 2013s BYE-BYE BORDERLINE, og et etterlengtet gjenhør for veldig mange.

Bad Boy Chiller Crew ft. S Dog – 450

Vi må for all del ikke glemme denne friske gjengen nede i UK: Bad Boy Chiller Crew. (Gutte)rap-gruppa er et artig tilskudd fra den kanten av verden – selvfølgelig måtte det komme fra England. BBCC driver også med sketsjer og pranks de gjerne filmer på vide, og holder konserter på lokalet hjemme i Bradford, West Yorkshire. Men det er for musikkprosjektet de har blitt kjente, med artige rap-tekster over UK garage og bassline-produksjoner, med en lite selvhøytidelig preg – noe som for øvrig sender oss straka vegen til 90/00-tallet.Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA