Sinéad O’Connor er død, 56 år gammel

Sinead O' Connor døde bare 56 år gammel. Foto: Andrew Catlin/Tara FIlms og Ard Mhacha Productions 2022.

Hun var kjent for sin kompromissløshet, aktivisme, spiritisme og for sin åpenhet rundt psykisk helse.

Det melder flere irske og britiske medier.

O’Connor ble født i Dublin og ga ut debutalbumet The Lion and the Cobra i 1987, til internasjonal suksess. Hennes andre album kom tre år senere, og var anført av hennes mest kjente singel og Prince-coverlåta Nothing Compares 2 U.

Låta ble kåret til «No. 1 world single» i 1990 av Billboard Music Awards. Låta og musikkvideoen ga O’Connor internasjonal stjernestatus.

O’Connor ga ut til sammen ti studioalbum. Hun var kjent for sin kompromissløshet, aktivisme, spiritisme og for sin åpenhet rundt egen psykiske helse. Hun måtte også tåle mye for sitt politiske engasjement og for å kritisere makthavere. 

I 1992 kritiserte hun pave John Paul ll, ved å rive i stykker et bilde av ham på Saturday Night Live under fremføringen av War, i protest mot sekuselt misbruk av barn i den katolske kirken.

LES OGSÅ: Oppenheimer: Storartet og rystende om den gærne og genierklærte mannen kjent som atombombens far

Det skulle få konsekvenser for karrieren hennes, som da hun bare noen dager senere nesten ble buet av scenen, under en hyllestkonsert til Bob Dylan på Madison Square Garden.

LES OGSÅ: «De står på feil side av historien i dag», tordnet skuespiller og fagforenings-president Fran Drescher fra talerstolen

O’Connor konverterte til islam i 2018, og adopterte navnet Shuhada’ Sadaqat.

Nyheten om Sinead O’Connors død kommer bare 18 måneder etter den tragiske nyheten om at hennes, Shane, hadde gått bort, bare 17 år gammel. 

Artistens familie har delt følgende uttalelse med Irlands nasjonale kringkaster RTÉ: 

«Det er med stor sorg at vi kunngjør bortgangen til vår kjære Sinéad. Hennes familie og venner er knust, og ber om privatlivets fred i denne svært vanskelige tiden.»

Sinead O’ Connors Drink Before The War ble brukt i denne smått legendariske scenen i Sam Lewinsons Euphoria sesong 2:

LES OGSÅ: Euphoria: En av årets viktigste ungdomsserier er tilbake. Hvis du fortsatt tror den er fri for moral, tar du grundig feil.

LES OGSÅ: Lil Nas X fikk politihjelp i Oslo

Følg oss på TiktokInstagramTwitter og Fjasboka

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA