Denne norske langfilmdebuten skal til Cannes

Renate Reinsve i Armand. Foto: Eye Eye Pictures

Den norske regissøren og manusforfatterens første langfilm, Armand, er bekreftet til det prestisjetunge programmet Un Certain Regard. Renate Reinsve spiller hovedrollen.

«Overveldet, og ekstremt stolt over at Armand har kommet til Festival de Cannes.»

Det skriver regissøren selv i et innlegg på Facebook, det han har lagt ved bilde av produksjonsteamet.

«En helt fantastisk gjeng foran og bak kamera som ofret liv og lemmer for at dette skulle lande. Det er så mange flere som har vært med å lage denne filmen enn de som er på bildet, og alle skal få sin fortjente hyllest i tiden framover. Jeg har vært så utrolig privilegert med hvem jeg har fått jobbe med på denne filmen, og jeg er evig takknemlig.»

Det er fjerde gang på elleve år at en norsk film er invitert til Un Certain Regard.

Tidligere filmer som har stilt i programmet er Kristoffer Borglis Syk Pike 2022, Eskil Vogts De Uskyldige i 2021 og Joachim Triers Oslo 31. august i 2011.

Tidligere har også Vibeke Løkkeberg, Unni Straume, Stefan Faldbakken og Bent Hamer hatt verdenspremierer på sine filmer i Un Certain Regard.

Med visning i dette programmet kan Armand få priser for blant annet for beste film og beste regi. 

LES OGSÅ: Cannes-vinner Renate Reinsve i gang med innspilling av den norske spillefilmen Armand

LES OGSÅ: De støtter The Zone of Interest-regissørens uttalelse

Halfdan Ullman Tøndel har utdannelse fra Westerdals og har tidligere gjort seg bemerket med kortfilmer som Fuglehjerter og Fanny. Foto: Eye Eye Pictures

Reinsve i ny hovedrolle

Filmen utspiller seg over én ettermiddag på en barneskole.  Elisabeth blir kalt inn til et foreldremøte på kort varsel. Sønnen hennes er anklaget for noe, men hva dette «noe» er virker uklart. Snart er også rektor, helsesøster og et annet foreldrepar en del av et møte skolen raskt mister kontrollen over.
 
Armand spilles av ingen ringre enn Renate Reinsve, som tok hjem prisen for beste kvinnelige skuespiller på samme festival i 2021, for sin rolle i Joachim Triers Oscar-nominerte Verdens verste menneske.

Hun er også å se i kinoaktuelle Thea Hvistendahls Håndtering av udøde.

Andre skuespillere i filmen er Ellen Dorrit Petersen, Endre Hellestveit, Thea Lambrechts Vaulen, Øystein Røger og Vera Veljovic.  

LES OGSÅ: Thea Hvistendahl om levende lik, boka vs filmen, Netflix-skepsis, og det å få terningkast én

LES OGSÅ: Ungdommer ble ikke tatt på alvor på 90- og 00-tallet, heller. Derfor er dette kanskje aller mest en hyllest til en av verdens viktigste ungdomsfilmer.

Ungt talent

Halfdan Ullmann Tøndel som har bakrgrunn fra Westerdals i Oslo har tidlig markert seg som en interessant registemme med et observant blikk.

Han debuterte med kortfilmen Fuglehjerter (2015) som var blant de sterkeste filmene som hevdet seg på korfilmfstivalen i Grimstad samme år, vant gullstolen og ble nominert til Amanda.

Også med kortfilmen Fanny fra 2017 briljerte Tøndel med sitt regitalent, og her med en lovende Kristine Kujath Torp i hovedrollen, ble også den nominert til Amanda.

Tøndel var i 2015 én av ti europeiske filmskapere i Future Frame-programmet på filmfestivalen i Karlovy Vary i regi av European Film Promotion i samarbeid med Variety. 

Armand får norsk kinopremiere 27.september 2024.

LES OGSÅ: Kanskje grunnene til hvorfor vi ikke liker enkelte kvinner på film kan fortelle oss mer om vår egen moral og vårt samfunn? 

Følg oss på TiktokInstagramBlueskyX og Fjasboka

Del dette

1 thought on “Denne norske langfilmdebuten skal til Cannes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TBA
Verified by MonsterInsights