Eminem knelte under Super Bowl-pausenummer

Skjermdump: Youtube

Amerikansk medie hevder NFL nektet Eminem å knele og ville sensurere Dr. Dres tekstlinje om politiet fra pausenummeret.

Eminem er ikke akkurat redd for markere sine standpunkt, og går gjerne ned på kne når han ikke får lov.

Ifølge flere kilder, deriblant Independent, ønsket rapperen å knele som Colin Kaepernick i solidaritet med NFL-spilleren, i sin framføring av Lose Yourself under halvtimeshowet i Super Bowl-finalen mellom the Los Angeles Rams og the Cincinnati Bengals søndag.

Ifølge New York Post, skal en kilde nær Dr. Dre ha uttalt at Eminem følte seg «disgustingly» sensurert da han skal ha blitt nektet dette.

NFL har imidlertid uttalt at de ikke har forsøkt å hindre Eminem fra å knele i etterkant av at det ble slått opp i flere amerikanske medier.

Det hit-ladede pause-nummeret ved SoFi Stadium, Inglewood, California, bestod foruten Eminem, av Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blidge, 50 Cent og Kendrick Lamar – og man kunne dessuten se en svært energisk Anderson. Paak bak trommesettet.

LES OGSÅ: Fra Montero til I Want Your Sex: Popmusikk som har ført til frustrasjon, boikott og sensur

Skal ikke ha ønsket «splittende kulturkrig-øyeblikk»

NFL skal også ha bedt artistene om å sensurere banning under showet. I tillegg var NFL visstnok ukomfortabel med tekstlinja «Still not loving police» fra låta Still D.R.E. og ønsket ikke at showet skulle være et «splittende kulturkrig-øyeblikk», ifølge Puck News. Både Eminem og Dr. Dre fremførte shwoet som planlagt, men ifølge Deadline.com panorerte kameraene vekk fra Eminem i det han knelte.

Super Bowl har historisk tilbudt artister eksponering og markedsføringsmuligheter som veier opp for det som ellers ville vært en «overraskende lav lønnssjekk». Eriq Gardner i Puck News skriver i kommentaren «No one is taking a knee on sunday», at NFL ikke bare fikk disse hiphop-stjernene til å opptre gratis, men at det faktisk kostet Dr. Dre penger å opptre. Og det enda han selv ikke har noe nytt album eller turné å promotere. «Hiphop-legenden og Beats Electronics-mogulen, har lagt ut for det meste av budsjettet på 7 millioner dollar selv», skriver Gardner.

Under en pressekonferanse som ble holdt torsdag, uttrykte Dr. Dre om pausenummeret at «dette burde ha skjedd for lenge siden». The Hollywood Reporter skriver videre at han skal han ha uttalt at «Hip-hop er den største musikksjangeren på planeten akkurat nå, så det er sprøtt at det tok så lang tid før vi fikk anerkjennelse for det.»

Om ikke alle fakta

Se showet i sin helhet her.

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TBA
Verified by MonsterInsights