Daniel Lees Burberry-show beskrives som et høydepunkt under London Fashion Week

Barry Keoghan (til venstre) i jakke fra Burberrys vår-kolleksjon. Modellene til høyre i vår og sommer-kolleksjonen under London Fashion Week. Foto: Burberry/ Instagram

På gjestelista stod Bukayo Saka, Naomi Campbell, Burna Boy, Wizkid, Top Boy-skuespillere og Damon Albarn. Se Burberrys vår- og sommer-visning under LFW i reprise her.

Det var knyttet store forventninger til visningen av den andre kolleksjonene til Burberrys nye designer Daniel Lee under London Fashion Week. 

Også i januar tidligiere i år, var Lees debutkolleksjon for Burberry kjent som en av årets mest ettertraktede begivenheter. 

Her tok designeren også tilbake den såkalte Burberry Prorsum-logoen, med den velkjente hesteridende ridderen, noe som har gjenopplivet motemerkets signaturestetikk.

37-åringens vår- og sommerkolleksjon for Burberry, er blitt beskrevet av flere motejournalister som et høydepunkt under London Fashion Week, der han introduserte trykk med kjettinger, kjeder, låser og karabinkroker – og en ny, levende «Knight Blue»-farge.   

For de uinnvidde, har den elektriske blåfargen vært konsekvent til stede i Burberrys høst/vinter 2023-kolleksjon og andre kampanjer.

Den samme blåfargen har pryda Londons ikoniske t-banestasjon Bond Street, som midlertidig har blitt transformert om til Burberry Street, til ære for London Fashion Week.

Men som det påpekes av Vanessa Friedman i New York Times, kan en kul idé også skape potensielt mye kaos for intetanende travere på vei til Bond Street, som kanskje aldri kom seg av toget.

LES OGSÅ: Top Boy S4: Holder på spenningen mens den fortsetter å peke på brennaktuell tematikk

Kjendistungt

Det 167 år gamle luksusmotehuset lanserte i forrige uke Lees første design i butikker og på nett, sammen med en redesign av nettsiden.

Tidligere i år markerte merket en fornyelse med Lee, markert med ny logo for luksusmerket og en minikampanje, med hjelp fra åtte bemerkelsesverdige navn, inkludert artistene Shygirl, John Glacier og Skepta, og skuespillerne Jun Ji-Hyun og Vanessa Redgrave.

Også modeller som Lennon Gallagher og Liberty Ross frontet kampanjen sammen med den ikke akkurat ukjente fotballspilleren Raheem Sterling. 

Top Boy-«nemesisene» Michael Ward og Kano møtes igjen på Burberrys London Fashion Week-show:

På mandagens stjernespekkede arrangement kunne man spotte en annen fotballspiller, Bukayo Saka (Arsenal og England), men også avtroppende britiske Vogue-redaktør Edward Enninful, skuespiller Jodie Comer, Kylie Minogue og Naomi Campbell – og noen velkjente Top Boy-skuespillere, som Kano, Michael Ward og Barry Keoughan – alle ikledd Burberry-antrekk fra den siste kolleksjonen og ved siden av Damon Albarn på første rad.

Jommen kom ikke verdensstjerner ved navn Burna Boy og Wizkid.

LES OGSÅ: Skuespiller og modell Micheal Ward snakker med TBA om å spille voksne roller, å jobbe med store Hollywood-navn og hvilken film som gjorde mest inntrykk på ham som barn.

Foto: Burberry

Sjekk for øvrig ut kolleksjonene her.

Mer eksklusivt

Bradford-fødte Lees kolleksjoner er sagt å være nøkkelen til Jonathan Akeroyds uttalte mål om å gjøre Burberry mer eksklusivt, men ikke minst: å tiltrekke seg yngre kunder. 

Lee var ikke et tilfeldig valg da han erstattet Riccardo Tisci som creative officer i fjor: Hos Bottega Veneta, klarte han å gjenopplive det italienske merket og å gjøre det mer samtidsrelevant, og skapte en buzz med puteaktige skinnvesker og slip-on hæler. Det er en lignende tilnærming Lee nå har gjort for Burberry.

Gjennom et råere uttrykk, og freshe farger, har Lees fokus denne gang tydelig vært å gi nytt liv til den historiske og ikoniske trenchcoaten.

Her kom den i ulike brunnyanser og i svart, med det nye, klassiske rutetrykk på kragen. I kombinasjon med hvite og svarte deler med trykk av chain-mønster.

Burberrys nye sterke blåfarge gikk igjen også i jordbærtrykk på kjoler, bukser og t-skjorter og på tradisjonelle knapper.

Herrekolleksjonen skiltet med skarp skreddersøm og shorts, komplimentert av lakksko i svart, grønt og brunt med fremtredende sølvspenner og belter. Det har vært en slags rød tråd gjennom hele kolleksjonen med tilbehør – fra polstrede vesker i khaki, til skinnstrukturerte vesker i rødt, hvitt og grønt.

Se hele showet her:

Her fra vinterkolleksjonen 2023:

HØR OGSÅ: Podcast: Barbie, nostalgisk forbrukerlykke og blankpolerte idealer


Følg oss på Tiktok
InstagramTwitter og Fjasboka

Støtt oss gjerne på Patreon.

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TBA
Verified by MonsterInsights