Hva hører vi på denne uka? [uke 8 – 2021]

Fra dunkel norsk elektronika, og trønderrap til tysk hardcore, med en svipptur innom Clubhuse. Dette er noe av den nye musikken vi har merka oss inn mot helga.


Blant våre favoritter finner du blant annet:


Smerz – Flashing

Flashing er siste singel som har kommet fra norske, København-baserte Smerz’ debutalbum BELIEVER denne fredagen. Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenbergs grenseløse univers gir plass til det motsetningsfylte og skaper møter mellom dunkelt, hardt, klassisk, nostalgisk, mektig og slående vakkert.  Flashing er en av låtene som står seg ut med Motzfeldts inderlige R&B-vokal over et dunkelt, trance-aktig lydbilde. Sjekk ut musikkvideoen!


Grim Pil – I mitt blod

Grim Pil – skilte seg også ut fra den typiske trønder-rappen med følsomme tekster lenge før en fyr med pannebånd i Melodi Grand Tix. Da under navnet Essay. Ti år senere har han blitt til Grim Pil og har hittil gitt ut to EP-er, sammen med produsent Adrian Thesen. Mens vi venter på Ep3, har han levert nok en låt om depresjon og selvforakt med ordforråfdet på plass, uten å falle i klisjébøtta, men med overbevisende flow og vokaltekstur, over fengende, dunkle beats.


Einherjer – West Coast Groove

Haugesunds egne viking-veteraner, Einherjer, slipper sitt nye album NORTH STAR i dag! Her leveres det tung, melodisk og digg norrøninspirert metal på løpende bånd, West Coast Groove som du finner på listen er tredje singel ut fra albumet.


Tessa Ft. Jesper Livid – Set Mer

Er det noen som kan dra en Jay-Z referanse uten å tråkke i grøten, er det Tessa, en av Danmarks mest interessante rappere. Og en flow, energi og råhet som ikke blir utdatert. Tessa har mer livserfaring enn de fleste på sin alder, og det er dette, i kombo med et friskt ordforråd som gjør henne interessant: «Stadig ung, dum og rastløs/ Stadig mors lille pige, stadig fars tøs/ Stadig bar’ et gadеbarn dybt inde/ Min historie er tung, men vil’ aldrig byt’ den».


BroilersGib das Schiff nicht auf!

De tyske hardcore/ska-punkerne i Broilers (må ikke forveksles med norske Broiler) er som veteraner å regne i hjemlandet, men har også fått beveget seg utenfor sitt eget tyskspråklige domene, blant annet med gjesteopptredener på Flogging Mollys Salty Dog Cruise. Bandets kommende album, PURO AMOR slippes etter planen 23. april, deres første siden 2017s (SIC!), og første singel fra skiva er Gib das Schiff nicht auf!.KIZ – VIP in der Psychiatrie

Mer tysk godis, de tyske rapperne i K.I.Z slipper senere i vår sitt nye album RAP ÜBER HASS, og i dag slapp de nok en teaser i form av fan-favoritten VIP in der Psychiatrie, en låt som følgerne, kalt Taka Tuka Ultras, har tryglet om en studioutgivelse av i årevis.

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA