Trist Tromsø-rap, sinte metall-hoder og islendinger som synger om hull i verden. Her er fredagslista!

Det er straks påske, enten man vil eller ikke. Vi stuper inn i helga med en miks av mørke og litt optimisme på øretelefonene. [uke 12 – 2021]Blant ukas utvalgte finner du:

Klish – Ka feile det kompisen din?
«E det bare æ som flyte rundt der ute?». Tromsø-rapperens varemerke er hans dunkle vokal-tonalitet, og denne gang har melankolien slått knopper i form av et nedstrippa, minimalistisk og upolert lydbilde, bestående kun av strykere og piano i moll. Låta var en av låtene som var del av bestillingsverket Hver gang dere forlater meg under Festspillene i Nord-Norge i 2019, og ble framført i Trondenes kirke. Den såre teksten om sosiale relasjoner som har gått skeis – og om det å være astronaut uten luft som svever alene er ikke bare sterk, men også betimelig i depresjonen vi er inne i. En låt for de av oss som har kjent på det å ville «slå opp» med gamle venner – eller også livet.

Jenny Hval – Sunbathing

Sunbathing er en drømmende cinematisk konstellasjon som som får deg til å lengte etter en sånn sommer der du kan gjøre vanlige ting igjen. Jo, også er hun aktuell med det ferske albumet MENNESKEKOLLEKTIVET med duoen Lost Girls, som består av henne selv og Håvard Volden.

Gojira – Amazonia
Gojira er endelig tilbake, og 30. april slipper franskmennene sitt nye album FORTITUDE. Derfra kommer singelen Amazonia som landet på nett i dag, med nøyaktig den veggen av lyd, den grooven og det volumet man ønsker seg fra den kanten. Det blir ingen Inferno for metalfolket å kose seg på i 2021, men dette er et bittelite plaster på såret. God påske!

Bony Man – Hole in The World
Reykjavik-artisten Guðlaugur Jón Árnason (aka Bony Man) slapp sin aller første singel Unforgiven i oktober i fjor, og et debutalbum er på vei. I dag slapp han singelen Hole in The World, en rolig avslappende singel perfekt for å komme i feriemodus etter en stressende uke.

Jungle – Keep Moving
Den Mercury Award-nominerte britiske duoen Jungle er tilbake med ny musikk. Deres forrige album, FOR EVER, sluppet i 2018, klatra opp på en tiende plass på den britiske salgslista. Et nytt album er planlagt sluppet august i år.


Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA