Ary for evig, skandinaviske rap-tryner og elektroniske bomber: Spillelista er oppdatert

Dette snurrer i vår skalla februarskalle.

Foto: Ida Bjorvik

Ary – The Sky Was Forever

Endelig var det tid for Arys etterlengta album. For evig ble påbegynt da tvillingbroren hennes døde for to år siden og kan tolkes som ulike stadier av en sorgprosess, bekledd med elementer fra klubbsjangre som techno, house og trance, og speiler ulike stemningsleier fra hardt og mørkt til elektrist (for å parafrasere Marcus og Martinus). Visstnok fant ikke Ary noen produsenter som klarte skape det hun så for seg. Hun gjorde jobben likte godt selv. Resulatet er et av årets sterkeste norske album, og ja det sies skråsikkert selv om det fortsatt er februar. «The Sky Was Forever» er introsporet på denne herligheten.

Tommy Tee, Larsiveli og Yosef Wolde-Mariam – Kustus 

Travle og produktive Tommy Tee har nok en gang starta spyttefest i norden med nytt album som oser Overskudd. Det er altså et utvalg av tidligere uutgitte låtsamarbeider fra 2016 til i dag. Kustus er en av låtene som ble påbegynt i 2017. Rammet inn av en minimalistisk men klassisk Tee-beat, drar Larsiveli og Yosef Wolde-Mariam på med rå energi og ærlige tekster – og er det ikke også et etterlengta Møkkamann-stikk til Plumbo vi hører?

Caroline Polachek ft. Oneothrix Point Never – Long Road Home

Låtskriver-cv-en inkluderer navn som Beyoncé, Travis Scott og Charli XCX. Hun gikk tidligere under sitt alter ego Ramona Lisa, men som bare Cartoline Polachek lanserte hun debutalbumet Pang i 2019. Nå har Polachek gitt ut to nye spor med cinematisk virkelighetsflukt malt av synther. På Long Road Home har hun også fått hjelp fra Oneothrix Point Never noe som ikke akkurat spenner bein på opplevelsen.

Kamelen – Ali

Kamelen kurer gruff langt mer enn Ali kaffe. På en beat som freser og raske vers, rapper han om at han «var i støtet i går/ ristet hodet mellom pupper og lår», men har Kamelen egentlig noen gang ikke har vært i støtet ?

Trentemøller – The Rise

Det har gått tre år siden forrige album for den danske produsenten, som nå har gitt ut Memoria. Og med gitarist og vokalist Lisbeth Fritze på flere spor. Enkeltsporet The Rise bygger opp et herlig skjelett av luggende og melankolske stemninger som så går over i en suggererende beat det er umulig på ikke vugge til.

FKA Twigs ft. Pa Salieu – Honda

FKA Twigs har gjenfødt seg selv med mixtapen Caprisongs. Det er en god og varierende balanse mellom lys og mørke uten at det oppleves opplagt. Som når emosjoner og stemninger settes opp mot hverandre. Eksempelvis som i den urovekkende stemningen som setter inn når sakrale stemmer fra et kirkekor blir grunningen til den tungt bassdrevne sporet Honda. Med Coventry-gullgutt Pa Salieu med på laget, oppstår spennende vokaldynamikk gjennom festen vi allerede sitter godt plassert i.

Mer musikk for din skalle her:

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TBA
Verified by MonsterInsights