Spillåret 2021, del 1: – Fant komplett zen i denne fremtidsdystopien


Hvilke spill har folk har på radaren for året som kommer? I vår nye serie får du høre hva gamere fra blant annet spill- og musikkverdenen gleder seg til i 2021. Del 1: Erling Rostvåg!


Spillåret 2021 er godt i gang, med blant annet PS5 og Xbox Series S og X som aktuelle konsoller for nye spill. Det betyr heldigvis ikke at PS4 og Xbox One ikke fortsatt får ta del i det aller meste som slippes, all den tid det fortsatt byr på utfordringer både å få tak i de nye konsollene – og å ha TVer som faktisk har de spesifikasjonene som behøves for å få fullt utnyttet de visuelle mulighetene i hver av de nye konsollene. 

Vi har spurt et utvalg folk om hva de gleder seg til i året som kommer, og først ut er:Erling Rostvåg

Administrerende direktør i Good Game As
Programleder i Spillmatic
Ratchet & Clank: Rift Apart
Insomniac Games
Slåssespill, Tredjepersonsskytespill, Plattformspill, Action-eventyrspill

Jeg elsker kombinasjonen av ganske enkelt og kaotisk gameplay, engasjerende historie og fantastisk humor som denne serien gir på sitt beste. Helt siden «A Crack in Time» (2009) har Ratchet & Clank vært litt på sparebluss, men jeg har trua på at det neste spillet er tilbake i gamle høyder.

konsoll: PS5
Lanseringsdato: 11. juni 2021Deathloop
Arkane Studios
Skytespill

Jeg har ikke satt meg veldig inn i hva «Deathloop» egentlig er, utover at det virker å være et slags Groundhog day for snikmordere. Ideen virker spennende, den grafiske stilen er kul og spillet ser ut til å ha en slags «personlighet» jeg kan sette pris på.

Konsoll: PlayStation 5, Windows
Lanseringsdato: 21. mai 2021Cyanide & Happiness – Freakpocalypse
Serenity Forge
Indie-spill, Casual spill, Adventure

En av mine absolutte favorittkilder til absurdhumor; tegneserien «Cyanide & Happiness» skal bli dataspill. Spillet ser ut til å bli et klassisk pek-og-klikk eventyr stappfullt av humoren slik vi kjenner den.

Konsoll: Microsoft Windows, Linux, macOS
Lanseringsdato: TBA (Tidlig 2021)God of War Ragnarok
Utvikler: SIE Santa Monica Studio
Ection-eventyrspill

Da «God of War» kom ut i 2018, gikk spillet fra å være en machofetisjistisk voldsorgie til å gi rom for karakterutvikling, ettertanke og smart plotutvikling. Serien har beholdt de til tider anime-aktige bosskampene, men har samtidig vokst veldig. I forrige spill fikk vi se en liten brøkdel av verdenen, så nå sitter vi alle og venter på hvilke norrøne guder som skal dukke opp for å få juling i det neste spillet.

Konsoll: PS5
Lanseringsdato: TBA (2021)
Horizon Forbidden West
Utvikler: Guerrilla Games
Action

2021 er virkelig året for å hoppe etter Wirkola. Horizon: Zero Dawn er ett av mine absolutte favorittspill. Originalen havnet, kanskje rettmessig, i skyggen av Zelda: Breath of the Wild og har fått kritikk for sitt langt «stivere» gameplay, men med en så spennende verden og en så gripende historie fant jeg komplett zen i denne framtidsdystopien.

Konsoll: PlayStation 4, PlayStation 5
Lanseringsdato: TBA


Et spill jeg ikke tør håpe på i 2021:
Zelda Breath of the Wild 2. Jeg har egentlig ikke trua på at det kommer i år, men det hadde vært utrolig fett.

Boblere: Psychonauts 2, Axiom Verge 2


NB: Listen inneholdt opprinnelig også VAMPIRE: THE MASQUERADE – BLOODLINES 2, men spillet ble tidligere denne uken utsatt på ubestemt tid, samt at utviklerstudioet Hardsuit Labs har blitt droppet fra prosjektet. Spillet skal fortsatt være på vei, om så ikke i 2021, men detaljer om hva som skjer videre er TBA.


Neste uke: Jostein Hakestad

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA