Hver Gang Vi Rantes Ep 1: Slowthai, rap-troper, maskulinitet og sårbarhet

Rap-doktor Even Igland Diesen besøker podcasten Hver Gang Vi Rantes, for å snakke om fenomenet Slowthai, om rap-troper som liv og død, sårbarhet – og adhd.

HVER GANG VI RANTES: I første episode av den ferske podcasten Hver Gang Vi Rantes, har Ida Madsen Hestman fått besøk av rap-doktor Even Igland Diesen til å dele sine tanker om Slowthai som fenomen, og hans siste album TYRON.

Doktor Disen (alias førsteamanuensis ved institutt for lærerutdanning ved NTNU) skrev sin doktoravhandling «Når vi svinger inn på Mac’ern gjør vi det på ordentlig!» En studie i norsk raplyrikk i 2018. 

Siden har han bidratt til flere bøker og rapporter om raplyrikk og nordisk samtidspoesi, og særlig om forholdet mellom musikk og lyrikk – og etter hvert om betydningen av å bruke dette i norskundervisning. 

Heftig diskusjon på Zoom. .

– Rapens motiv og temakrets har blir blitt veldig utvida siste tiåret. Du har rappere som dykker ned i én ting igjen og igjen, og har den samme emosjonelle klangbunnen. Mens Slowthai opplever jeg som en som utforsker hele livet og følelseslivets spennvidde samtidig, sier Diesen om hvorfor han fascineres av artisten fra Northampton.

Les det eksklusive intervjuet vi gjorde med artisten selv her

Diesen mener også at det motsetningsfylte er en sentral tematikk på TYRON-albumet, og kommer tydeligst frem på B-sida. Men også det nostalgiske og barnlige:

– Det barnlige og naive er der hele veien, og det tror jeg også er noe av det frigjørende ved Slowthai, at det er side om side med det mer eksistensialistiske, sier Diesen.

Hvilken låt er det han synes er mest interessant? Og hvor oppstår kaoset på nytt?

Hør hele episoden her:

Hør Hver Gang Vi Rantes i Apple podcasts

Eller i Spotify:

Del dette

1 thought on “Hver Gang Vi Rantes Ep 1: Slowthai, rap-troper, maskulinitet og sårbarhet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TBA
Verified by MonsterInsights