Grimme trøndere og harde britiske vers: Her er helgas spilleliste

Gå inn i sommerværet med denne spillelista

Oslo åpner og vi kan gå inn i bygryta med ny musikk tredd over hjelmen. På spillelista denne helga finner du blant annet:

Grim Pil – Vi to på tak

Vi to på tak er åpningssporet på Grim Pils ferske siste EP lll – som vel strengt tatt er mer et album. Og med denne, fullfører Grim Pil og produsent Heffy Beluga trilogien og universet som ble etablert med EP l, og videreført og ekspandert med EP ll i 2020. Begge er fra sørsia i Trondheim. Her er det mange fine vers og dunkle, stemningsfulle produksjoner som kler en sommernatt like godt som en kald en.

Spidergawd – At Rainbows End

Trondheimsbandet Spidergawd slipper sitt nye album At Rainbows End senere i år, og slapp tidligere nylig singelen med samme navn. Den er ikke splitter ny, men fortjener mer oppmerksomhet enn den fikk, så vi slenger den med her!

Miss Lafamilia – Mob Life

«No dick, I’m still the man, bitch!» Hu er fra Birmingham, spytter hardt og brutalt over lyden av en glock, og kunne knocka deg ut bare med flowen sin alene. Og hu vil ikke ha noen venner. Sier hun i hvert fall. Miss Lafamilia, som foretrekker S-ene sine som £: Mi££. Harry to the bone spnn det skal være når du kjører Birmingham-stil og vi elsker det. «This is mob life, baby, fuck what you’re for».

Meekz – Respect the Come Up

Kan man ikke få Eiffeltårnet som PNL, kan man søke om å kjøre helikopter over London. Meekz har herved laga sin dyreste musikkvideo. En interessant kontrast til låtas tema, om det å komme fra ingenting og ikke ha noe:

On my block, it wasn’t nice/ Got me robbin’ to survive/ Money problems on my mind/ Pull up, «Like what’s the vibe?»/ Keep my name off your mind/ I ain’t into gossip lies/ There ain’t no shortcuts to success/ Surrounded by buj at seventeen when I seen my first bunk-bed, rapper han over tung beat av bass og piano, pryda med en lys vokal skrudd opp til å bli et hylende instrument. Et originalt og catchy grep.

Lytt til spillelista her:

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulturplattformen TBA